Nieuws  
 

Op het Mobile World Congress (MWC) 2018 kondigt McAfee zijn nieuwste Mobile Threat Report aan. Hierin wordt verslag gedaan van ruim 16 miljoen digitale infecties die alleen al in het derde kwartaal van 2017 zijn ontdekt. Dit is bijna het dubbele van vorig jaar. Om het toenemende aantal consumentenapparaten te beveiligen, heeft McAfee tijdens MWC diverse partnerovereenkomsten aangekondigd, waardoor alle mogelijke apparaten en netwerken worden voorzien van ingebouwde beveiliging. Het is belangrijker dan ooit dat het hele ecosysteem samenwerkt om consumenten over de hele wereld te beschermen tegen aanvallen.

Het afgelopen jaar stond niet alleen in het teken van een explosie van mobiele malware, maar liet ook ingrijpende veranderingen in het mobiele landschap zien. 2018 wordt een jaar met geavanceerde en gerichte aanvallen. De naar schatting 5 miljard mobiele gebruikers over de hele wereld blijken onweerstaanbaar te zijn voor criminelen die niet alleen het aantal aanvallen hebben opgevoerd, maar ook steeds verfijnder te werk gaan.

McAfee beschermt Galaxy S9-smartphones, Galaxy Note 8, Smart TV’s, pc's en notebooks van Samsung

Op de Samsung Galaxy S9 en Galaxy Note 8 is vooraf antimalwarebeveiliging geïnstalleerd, in de vorm van McAfee VirusScan en Samsung Secure Wi-Fi, waarvoor McAfee de backend infrastructuur biedt. Met Secure Wi-Fi van Samsung is het mogelijk om gevoelige informatie te versleutelen en beveiligen, zodat de beveiligingsrisico's van onbeschermde openbare en privé-wifinetwerken worden beperkt.

Telefónica werkt samen met McAfee om apparaten van consumenten te beschermen op basis van de internetrouter

Vanaf juni zal het McAfee Secure Home Platform op alle routers van Telefónica worden geïnstalleerd. Deze samenwerking markeert de eerste keer dat een telecombedrijf alle klanten internetbeveiliging biedt door alle apparaten binnen het thuisnetwerk te beveiligen. Het McAfee-beveiligingsplatform biedt miljoenen consumenten bescherming van ieder op internet aangesloten apparaat in huis.

John Giamatteo, executive vice president van McAfee’s consumer business group, licht de nieuwste partnerships toe:

"Om de enorme toename in beveiligingsdreigingen het hoofd te kunnen bieden, is het voor bedrijven cruciaal om samen te werken. Geen enkel bedrijf kan het alleen. Onze partners delen onze overtuiging dat beveiliging vanaf het begin moet worden ingebouwd en dat alle apparaten en netwerken gedekt moeten zijn."

"Het beveiligen van data en pricacy wordt een steeds grotere zorg voor consumenten. Ze moeten erop kunnen vertrouwen dat de merken die ze kopen en de producten die ze gebruiken, het benodigde beveiligingsniveau bieden. Onze partners nemen proactieve maatregelen om aan dit vertrouwen te voldoen."

Plaats op:
Datum: 26 februari 2018
Bron: McAfee
Gerelateerde artikelen  
21-09-2011 Nieuws McAfee: mobiele (zakelijke) bedreigingen nemen toe
07-07-2010 Nieuws McAfee levert beveiliging aan tweederde alle USB-fabrikanten
02-11-2011 Nieuws Juniper Networks en Samsung breiden partnership uit
20-07-2018 Nieuws McAfee verbetert security met nieuwe zakelijke producten
20-08-2010 Nieuws Intel neemt McAfee over
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
锟 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,89 seconden.