Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Z-CERT is officieel geopend door Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van VWS. Dat gebeurde tijdens de eerste cybersecurity conferentie voor de zorgsector in Den Haag. Z-CERT is een nieuwe organisatie die zorginstellingen gaat ondersteunen op het gebied van cybersecurity.

De dreiging van cyberincidenten in de zorg neemt sterk toe. Het gaat om bijvoorbeeld ransomware of datalekken, waarbij medische gegevens van patiënten in verkeerde handen kunnen komen. Maar het gaat ook om beveiliging van bijvoorbeeld medische apparatuur of e-health toepassingen.

“Het bewustzijn van digitale veiligheid is in de zorgsector moet omhoog”, aldus Nienke van den Berg, oprichter en directeur van Z-CERT. “Het is een  sector waar veel vertrouwelijke gegevens worden vastgelegd en uitgewisseld, en de veiligheid van patiënten afhankelijk kan zijn van de veiligheid van digitale apparatuur.”

Z-CERT ondersteunt zorginstellingen op het moment dat er een cybersecurity incident is, maar helpt instellingen ook om hun weerbaarheid op het gebied van cybersecurity structureel te verbeteren. Ook wordt kennis en ervaring uitgewisseld. Z-CERT is opgericht op initiatief van  een aantal branches in de zorg, met steun van het ministerie van VWS.

Plaats op:
Datum: 24 januari 2018
Bron: Z-CERT
Gerelateerde artikelen  
02-05-2018 Nieuws Betere beveiliging EPD zaak van cultuur, beleid en techniek
23-09-2019 Nieuws Pinewood krijgt NEN 7510-certificering voor informatiebeveiliging in de zorg …
10-12-2009 Nieuws Veiligheid privé-gegevens zorg beter regelen
21-07-2010 Nieuws Betrouwbare oplossingen voor informatiebeveiliging in de zorg
05-07-2019 Nieuws Kwart zorgverleners maakt zich zorgen om privacy cliënten
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,77 seconden.