Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Van de industriële bedrijven die hebben deelgenomen aan de IT Security Risks Survey heeft ruim een kwart in 2017 te maken gehad met een cyberaanval. Van de vele varianten blijkt de gerichte aanval, verontrustend genoeg, de snelst groeiende. Om in 2018 de werkvloer in fabrieken veiliger te maken, is het van cruciaal belang om gerichte aanvallen in de dode hoeken van cyberbeveiliging te elimineren, waarschuwt Kaspersky Lab.

Met het oog op de gestage toename in complexiteit én aantal van de aanvallen op de industriële markt, kunnen de gevolgen van het negeren van cyberbeveiligingsproblematiek rampzalig zijn. Van de 962 onderzochte industriële bedrijven heeft 28 procent in de afgelopen 12 maanden te maken gehad met gerichte aanvallen. Dat is 8 procent meer dan vorig jaar, toen 20 procent een dergelijke ervaring heeft gehad. Dit bevestigt de voorspellingen van Kaspersky ICS CERT-experts over de opkomst van specifieke malware die het heeft gemunt op kwetsbaarheden van industriële automatiseringscomponenten in 2018. Het feit dat het gevaarlijkste incidenttype met meer dan een derde is gegroeid, wekt de onmiskenbare suggestie dat groepen cybercriminelen veel meer aandacht besteden aan de industriële sector.

48 procent van de industriële bedrijven geeft aan dat er onvoldoende inzicht is in de specifieke dreigingen voor hun bedrijf. 87 procent van de industriële spelers – geconfronteerd met onvoldoende zichtbaarheid van het netwerk – antwoordt bevestigend op de vraag of een van de IT/OT-beveiligingsincidenten (Information Technology/Operational Technology) van het afgelopen jaar complex was. Dit is een sterke aanwijzing voor de steeds complexere aard van beveiligingsincidenten die zowel IT- als OT-infrastructuren beïnvloeden, en het mag geen verrassing heten dat industriële organisaties gemiddeld een paar dagen (34 procent) tot enkele weken (20 procent) kwijt zijn aan het detecteren van zo’n incident. Deze bevindingen geven aan dat de toepassing van speciale beveiligingsoplossingen die een groot aantal dreigingen aankunnen – van commodity-malware tot aanvallen die profiteren van zwakke plekken in industriële automatiseringssysteemcomponenten – van essentieel belang is geworden voor bedrijven met kritieke infrastructuren.

Industriële organisaties zijn zich ervan bewust dat ze hoogwaardige bescherming tegen cyberdreigingen nodig hebben. 62 procent van de werknemers is ervan overtuigd dat het noodzakelijk is om geavanceerdere IT-beveiligingssoftware te gebruiken. Software alleen is echter niet voldoende: bijna de helft (49 procent) van de respondenten in het industriële bedrijf rekent het collega’s aan dat ze het IT-beveiligingsbeleid niet optimaal in acht nemen, wat 6 procent meer is dan bij respondenten in andere sectoren. Het is absoluut noodzakelijk om het personeel van industriële organisaties trainingen aan te bieden ter verhoging van de bewustwording op het gebied van cybersecurity, aangezien elke medewerker, van de administratie tot de fabrieksvloer, een sleutelrol vervult in de veiligheid van een onderneming en de continuïteit van de bedrijfsvoering.

 

Plaats op:
Datum: 8 januari 2018
Bron: Kaspersky Lab
Gerelateerde artikelen  
02-10-2017 Achtergrondartikelen Een derde van aanvallen op ICS-computer was bij productiebedrijven
21-01-2019 Nieuws Kaspersky Lab ontdekt kwetsbaarheden in software van industriële computers
29-12-2017 Nieuws Nieuwe beveiligingsoplossing van Fortinet
24-08-2018 Nieuws Onderbezetting en menselijke fouten grote veiligheidsrisico's
09-06-2017 Achtergrondartikelen IT-beveiligingsincidenten jaarlijks grote kostenpost voor industriële ondernemingen …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,86 seconden.