Nieuws  
 

Het laten rondslingeren van vertrouwelijke documenten is meer regel dan uitzondering, blijkt uit onderzoek van Fellowes, specialist in kantooroplossingen. Maar liefst 41 procent van het kantoorpersoneel verliest belangrijke papieren of laat deze onbeheerd achter. Dit risico op datalekken wordt mede veroorzaakt doordat het overgrote deel van het personeel (91%) nog steeds documenten afdrukt en mee naar huis neemt (55%).

Uit het onderzoek, uitgevoerd onder meer dan 1000 kantoormedewerkers, blijk tevens dat medewerkers niet goed weten hoe zij zorgvuldig om moeten gaan met (vertrouwelijke) documenten. Dit uit zich in het feit dat bijna een kwart (23%) papieren klakkeloos in de vuilnisbak gooit. Werkgevers kunnen dit tegengaan door medewerkers te voorzien van duidelijke informatie en voorschriften. Hier wordt door het bedrijfsleven nog onvoldoende op geanticipeerd: 23 procent neemt op geen enkele manier maatregelen.

Andrea Cantong, manager bij Fellowes: “Veel mensen denken bij het horen van de AVG aan digitale gegevensbescherming. Echter, papieren documenten moeten net zo goed beveiligd worden. De cijfers uit dit onderzoek wijzen uit dat veel organisaties onvoldoende een idee hebben van de mogelijke gevolgen van datalekken. Creëer bewustwording onder kantoorpersoneel, zorg voor duidelijke regels en spreek hen aan op slordig gedrag. Op deze manier voldoe je ook analoog aan de AVG en voorkom je een papieren datalek.”

Plaats op:
Datum: 28 december 2017
Bron: Fellowes
Gerelateerde artikelen  
30-11-2017 Nieuws Werknemer voelt zich niet verantwoordelijk voor vertrouwelijke informatie
03-11-2017 Nieuws Weinig aandacht voor zorgvuldig omgaan met vertrouwelijke informatie
06-06-2018 Nieuws Nederlanders gooien vertrouwelijke documenten te grabbel
11-10-2018 Nieuws Prullenbak goudmijn voor het vinden van vertrouwelijke informatie
08-11-2018 Nieuws Vertrouwelijke informatie valt in verkeerde handen door onoplettendheid
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,8 seconden.