Nieuws  
 

Gemalto introduceert SafeNet Data Protection On Demand. Dit is een gecentraliseerd en op cloudgebaseerd servicesplatform voor databeveiliging en -beheer. De kosten en complexiteit van databescherming in uiteenlopende IT-infrastructuren en hybride cloudomgevingen vormen een steeds grotere uitdaging voor organisaties. Zij kunnen die nu te lijf gaan met het Security-as-a-Service platform SafeNet Data Protection On Demand. De oplossing integreert gemakkelijk met bestaande IT-systemen, DevOps-tools en clouddiensten en biedt zo bescherming daar waar data gegenereerd, geraadpleegd of opgeslagen wordt. Met deze on demand service kunnen bedrijven overal ter wereld op een ongekend eenvoudige wijze voldoen aan wet- en regelgeving zoals de GDPR.

SafeNet Data Protection On Demand maakt databeveiliging op het hoogste niveau toegankelijk voor bedrijven, ongeacht de omvang. Organisaties kunnen nu kostenefficiënter en sneller databeveiliging implementeren om gevoelige informatie in elke omgeving te beveiligen, zonder hardware en software aan te schaffen, te configureren of beheren en met een eenvoudig 'pay-as-you-go'-tarief. Dit stelt hen in staat beveiliging op een simpele manier te integreren met alle IT-systemen en barrières tussen business en DevOps weg te nemen. Hierdoor wordt de time to market verkort. Binnen nieuwe en bestaande markten kunnen organisaties hun beveiligingsactiviteiten schalen om essentiële data te beschermen en tevens om prioriteiten te stellen zoals big data, blockchain, cloud computing, IoT en digitale betalingen.

SafeNet Data Protection On Demand biedt op dit moment onder andere de volgende beveiligingsdiensten:

  • Hardware Security Module (HSM) On Demand biedt bescherming voor transacties, identiteiten en toepassingen door cryptografische sleutels te beveiligen en het leveren van diensten voor versleutelen, decoderen, authenticatie en digitaal ondertekenen.
  • Key Broker On Demand maakt het mogelijk sleutels te beheren om een eenvoudige en veilige controle te verschaffen tussen de gecontroleerde bedrijfsbeveiliging en providers van SaaS- en clouddiensten, zoals Salesforce.
  • Key Management On Demand biedt een centrale manier om encryptiesleutels tijdens hun gehele levensduur te beheren en ondersteunt Key Management Interoperability Protocol-diensten (KMIP). Daarnaast fungeert dit systeem als ‘sleutelmakelaar’ voor organisaties die hun beveiligingsbeleid uitbreiden naar multi-cloudomgevingen via 'Bring Your Own Key' (BYOK).
  • Encryption On Demand beschermt gevoelige data waar deze zich ook bevinden, zoals in bestanden, mappen, databanken, opslagomgevingen en virtuele machines.

Het uitgebreide partnernetwerk van Gemalto zorgt ervoor dat de integratie van databeveiliging in multi-cloud toepassingen versneld wordt. Het platform is ontworpen om te werken met zowel de meest gebruikte IT-producten als technologiebedrijven zoals Amazon Web Services, Dell EMC, Google, IBM, Microsoft, NetApp, Huawei, Oracle en Salesforce. Bovendien kunnen klanten sneller modellen van een hogere orde ontwikkelen en opbouwen, door middel van bedrijfseigen API's of die van derden.

Plaats op:
Datum: 7 november 2017
Bron: Gemalto
Gerelateerde artikelen  
12-03-2019 Nieuws Nieuwe cloud HSM on demand oplossingen van Gemalto
14-03-2019 Nieuws Identify3D zet diensten Gemalto in voor databescherming van klanten
04-12-2017 Nieuws Gemalto biedt mogelijkheden voor gegevensencryptie en sleutelbeheer
08-08-2018 Nieuws Virtual Key Management-oplossing van Gemalto
12-09-2019 Nieuws Fintech Treezor beveiligt betaalketen met Thales Cloud HSM
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,94 seconden.