Nieuws  
 

Uit onderzoek van Telindus onder 266 IT-beslissers blijkt dat organisaties de komende drie jaar op het gebied van IT-security steeds meer gaan uitbesteden. Op dit moment geeft 16 procent van de IT-beslissers aan IT-security in ruime mate of volledig uit te besteden, de verwachting is dat dit over drie jaar 46 procent zal zijn. Met name binnen de zorg, industrie en overheid zal er steeds meer uitbesteed worden. De belangrijkste redenen op dit moment om nog niet te kiezen voor uitbesteding, zijn het behouden van de volledige controle (33%), de (privacy-)gevoeligheid van data (32%) en hoge kosten (20%). Slechts 18 procent geeft aan zelf een sterk securityteam in huis te hebben.De IT-beslissers is ook gevraagd welke maatregelen zij hebben genomen om zich voor te bereiden op de effecten van een ransomware-aanval. 70 procent geeft aan een backup beschikbaar te hebben, 49 procent zegt dat de backup redundant is uitgevoerd en 41 procent geeft aan een duidelijk draaiboek te hebben. Slechts 16 procent geeft aan niet of onvoldoende voorbereid te zijn.

Geert Degezelle, Managing Director bij Telindus, over de resultaten: “Organisaties staan steeds meer onder druk om een end-to-end securitystrategie te implementeren en monitoren. Zeker ook gezien de GDPR volgend jaar van kracht wordt. In de praktijk blijkt dat professioneel securitybeheer voor de meesten niet haalbaar is om zelf in te vullen binnen het beschikbare budget en met een tekort aan securityspecialisten. De businesscase voor het uitbesteden van IT-security is in veel gevallen gunstiger dan het zelf in huis houden. Het is bijna onmogelijk geworden om zelf een gespecialiseerd securityteam aan te nemen dat optimaal getraind is, 24/7 beschikbaar is en alles doet wat een Security Operations Center (SOC) ook doet. Het uitbesteden van IT-security is dan ook voor steeds meer organisaties een logische stap.”

Whitepaper IT-security
De onderzoeksresultaten en de business case voor het uitbesteden van IT-security of zelf in huis houden, zijn verwerkt in de whitepaper ‘Weg met security: Uitbesteden van security is keihard nodig’. Deze is vrijblijvend te downloaden via https://wegmetsecurity.nl/inschrijven-uitbesteden-security/

Plaats op:
Datum: 2 november 2017
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: Telindus
Gerelateerde artikelen  
06-06-2019 Nieuws IT-beslissers zien geen taboe voor uitbesteden security
13-06-2018 Nieuws Directie laat toegevoegde waarde IT-afdeling links liggen
10-01-2018 Nieuws Telindus en Davinsi Labs bundelen krachten
27-03-2018 Nieuws Telindus Nederland neemt ION-IP over
06-02-2017 Nieuws Bedrijven besteden ICT-beveiliging grotendeels uit
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,8 seconden.