Nieuws  
 

Gemalto komt met SafeNet Luna EFT Payment HSM. Dit is de eerste hardware security module (HSM) in de branche die gebruikmaakt van partitionering als geavanceerde beveiligingsfunctie. Deze nieuwe mogelijkheid stelt financiële dienstverleners in staat om cryptografische verwerkingen te vereenvoudigen door gebruik te maken van één HSM voor de ondersteuning van talloze beveiligingstoepassingen en de beveiliging van gevoelige betalingsinformatie en transacties.

Op dit moment gebruiken banken en financiële dienstverleners encryptie voor de bescherming van een groeiend aantal digitale diensten en nieuwe soorten transacties, zoals cloudgebaseerde en onderlinge betalingen. Over het algemeen gebruiken dergelijke organisaties een individuele HSM om iedere afzonderlijke betalingstransactie of transactieapplicatie te beveiligen. Echter, het toevoegen van steeds meer HSM’s kan de complexiteit van cryptografische infrastructuur en acties vergroten. De nieuwe partitioneringscapaciteit van het SafeNet Luna EFT Payment HSM van Gemalto lost dit probleem op. Één HSM-platform kan worden opgesplitst in meerdere virtuele HSM’s om zo de schaalbaarheid te bieden die financiële dienstverleners vandaag de dag nodig hebben.

Iedere partitie fungeert als een onafhankelijke HSM. Dit betekent dat financiële instellingen meer gegevens kunnen versleutelen en een breder assortiment aan financiële transacties kunnen beschermen zonder meerdere HSM's in te zetten. Partitionering biedt financiële organisaties een enorme mate van flexibiliteit om sleutels in en uit de cloudomgeving te verplaatsen, controle en eigendom van hun encryptiesleutels te behouden en meer cloudgebaseerde betalingstoepassingen onder één HSM uit te voeren.

Plaats op:
Datum: 27 september 2017
Categorie: Informatie- & databeveiliging
Bron: Gemalto
Gerelateerde artikelen  
04-12-2017 Nieuws Gemalto biedt mogelijkheden voor gegevensencryptie en sleutelbeheer
12-03-2019 Nieuws Nieuwe cloud HSM on demand oplossingen van Gemalto
21-03-2017 Nieuws Gemalto maakt volledige controle over encryptiesleutels mogelijk
09-12-2009 Nieuws Module SafeNet gecertificeerd voor nieuwe standaard
07-11-2017 Nieuws Gemalto introduceert on demand-beveiligingsplatform
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,76 seconden.