Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft KPN en Security Matters vanuit de 3e tender SBIR Cybersecurity, opdracht gegeven om de haalbaarheid van een ‘Building Automation Intrusion DetectioN’-systeem te onderzoeken. BrAIN moet gebouwautomatiseringssystemen en daarmee gebouwen beschermen tegen cyberaanvallen.

Systemen voor gebouwautomatisering staan steeds vaker in verbinding met het internet, mede dankzij de opkomst van het Internet of Things. Bijvoorbeeld bewegings- en temperatuursensoren hebben naast een connectie met het Building Automation System (BAS) tegenwoordig ook een lijntje naar buiten toe. Dat maakt een BAS kwetsbaar voor cyberaanvallen.

“KPN en Security Matters maken zich zorgen over de cyberdreigingen voor gebouwautomatiseringssystemen”, stelt Erik Ploegmakers ,Directeur Security Services bij KPN. “Hacks op bijvoorbeeld energiecentrales, drinkwatervoorzieningen en zelfs auto’s maken duidelijk dat industriële controlesystemen door een grotere afhankelijkheid van een internetverbinding kwetsbaar zijn voor kwaadwillenden. Building Automation Systems vormen daar geen uitzondering op. Hackers kunnen bijvoorbeeld de verwarming of koeling uitschakelen, luchtklimaatsystemen manipuleren of fysiek toegang krijgen tot een gebouw.”

Met BrAIN willen KPN en Security Matters samen een oplossing ontwikkelen die aanvallen op een BAS detecteert en misconfiguraties signaleert. “Op deze manier zijn dergelijke systemen en daarmee ook de gebouwen beter beschermd tegen cyberaanvallen”, aldus Elisa Costante, Head of Research  bij Security Matters, dat zich richt op de beveiliging van industriële controlesystemen binnen operationele omgevingen. “Daarmee komt een oplossing voor een groeiend probleem in zicht.”

SBIR Cyber Security
Met de opdracht van de RVO betreden KPN en Security Matters de eerste fase van SBIR Cyber Security III, een competitie die ondernemers uitdaagt om bij te dragen aan het vergroten van de cybersecurity. BrAIN is daarmee een van de uitverkoren projecten waarvoor het Fonds voor interne veiligheid van de Europese Unie (ISF) en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) financiering beschikbaar stellen. Als project ‘SB1CS17005’ in de tweede fase van de competitie terechtkomt, krijgen KPN en Security Matter de opdracht voor de verdere ontwikkeling van de innovatie.

KPN beveiligt al decennialang de kritieke infrastructuur van Nederlandse organisaties. Het bedrijf biedt hiertoe een uitgebreid portfolio aan securitydiensten en -oplossingen, bijvoorbeeld op het gebied van securitymonitoring, identiteitsmanagement en bescherming tegen malware.

KPN beschikt over het grootste Security Operations Center (SOC) van Nederland, eigen datacenters en uitwijklocaties. De divisie KPN Security Services focust zich op het grootzakelijke segment. Het begin 2017 overgenomen DearBytes richt zich op het mkb. Kijk voor meer informatie op www.kpn.nl/security.

SecurityMatters ondersteunt organisaties binnen de kritieke infrastructuur en de industrie met cybersecurity vraagstukken rondom identificatie, detectie, reactie en het voorkomen van industriële dreigingen en gebreken, waardoor kosten voor het oplossen van problemen en mogelijke downtime worden geminimaliseerd. We maken gebruik van onze specifieke OT-kennis en kunde om zichtbaarheid te creëren op kritieke assets en activiteiten en detecteren operationele issues en dreigingen met betrekking tot cyberveiligheid. Het revolutionaire monitoring platform is succesvol geimplementeerd bij meerdere klanten wereldwijd.

Plaats op:
Datum: 22 juni 2017
Bron: KPN en Security Matters
Gerelateerde artikelen  
21-02-2018 Nieuws KPN en SecurityMatters beveiligen gebouwen met BrAIN
19-02-2018 Nieuws Aanpak toenemende dreiging Internet of Things
03-10-2019 Nieuws SCADAfence en Barracuda beveiligen samen OT-netwerken
31-10-2006 Nieuws Nauwe samenwerking GTI en Siemens in gebouwentechniek
20-07-2006 Nieuws Orange Business Services biedt real-time bescherming tegen nieuwe netwerkdreigingen …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,85 seconden.