Nieuws  
 

Na de afschaffing van roamingkosten in de hele EU wil 60% van de Europeanen nog steeds openbaar wifi gebruiken volgens een nieuw onderzoek van Norton door Symantec. Europeanen zijn vooral bezorgd over het opmaken van hun databundel (37% van de respondenten). Maar in de jacht op online verbondenheid realiseren velen niet dat openbare wifi-netwerken persoonlijke gegevens in gevaar brengen.

Driekwart van de Europeanen maakt gebruik van openbare wifi (wifi-verbindingen beschikbaar op luchthavens, koffiewinkels, enz.) en volgens het Norton Cyber Security Insights report is 45% van mening dat de grootste kans op identiteitsdiefstal zal plaatsvinden nadat zij persoonlijke informatie hebben ingevoerd via een openbaar wifi-netwerk.

Openbare wifi maakt consumenten kwetsbaar voor de Man-in-the-Middle-aanvallen, ongecodeerde netwerken, malware distributie of hackers die persoonlijke informatie opsporen met behulp van speciale software kits en apparaten. Sommige hotspots kunnen zelfs nep zijn om zo de consument te verleiden tot het delen van gevoelige informatie.

Tips om veilig te blijven op openbare Wifi
De beste manier om uw informatie te beveiligen terwijl u gebruikt maakt van openbare wifi is een virtueel privénetwerk (VPN), zoals Norton Wifi Privacy, wanneer u op uw pc, Mac, smartphone of tablet surft. Als u echt gebruik wilt maken van openbare wifi, volg deze tips om uw informatie te beschermen.

Niet doen:

  • Wifi automatisch laten verbinden met (openbare) netwerken
  • Inloggen op een account via een app die gevoelige informatie bevat. Ga in plaats daarvan naar de website en controleer of deze HTTPS gebruikt voordat u zich aanmeldt
  • Wifi of Bluetooth aan laten staan als u ze niet gebruikt
  • Gebruik maken van websites die uw gevoelige informatie bevatten
  • Inloggen op een netwerk dat niet beveiligd is met een wachtwoord

Wel doen:

  • Schakel het delen van bestanden uit
  • Bezoek alleen sites met HTTPS
  • Uitloggen van accounts wanneer ze u deze niet meer hoeft te gebruiken
  • Gebruik een VPN, zoals Norton Wifi Privacy, om ervoor te zorgen dat uw openbare wifi-verbindingen privé worden gemaakt

Plaats op:
Datum: 21 juni 2017
Bron: Symantec
Gerelateerde artikelen  
13-11-2019 Nieuws Meerderheid zestigplussers niet bewust van gevaren openbare wifi
16-06-2017 Nieuws Jongeren onvoorzichtiger op onbeveiligde wifi-netwerken
16-04-2013 Nieuws GFI Software: datasecurity risico’s bij gebruik gratis WiFi
19-08-2019 Nieuws Derde van Nederlanders denkt niet na over beveiliging wifi
24-10-2007 Nieuws WEP-beveiliging van wifi is niet langer veilig
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,8 seconden.