Nieuws  
 

Fortinet en SentinelOne zijn een samenwerking aangegaan binnen het kader van het partnerprogramma Fabric Ready van Fortinet. Het doel is om de krachtige endpoint-beveiliging van SentinelOne te combineren met de geavanceerde beveiliging van de Fortinet Security Fabric. De combinatie van twee technologieën maakt het mogelijk om zonder menselijke tussenkomst de beveiligingsrisico’s terug te dringen, aanvallen in te dammen en van beveiligingsincidenten te herstellen. De geïntegreerde beveiligingsoplossing van Fortinet en SentinelOne omvat een uitgebreide beveiligingsarchitectuur die mobiele, netwerk-, applicatie- en cloud-omgevingen omspant en naadloze bescherming biedt tegen geavanceerde cyberbedreigingen.

Recente beveiligingsincidenten hebben aangetoond dat het binnendringen van malware in een bedrijfsnetwerk binnen enkele minuten kan resulteren in een bedrijfsbrede epidemie. Effectieve verdediging tegen geavanceerde en gerichte cyberaanvallen vraagt om een hechte integratie tussen beveiligingsoplossingen die het mogelijk maakt om bestaande en nieuwe bedreigingen in een kwestie van seconden te detecteren en een halt toe te roepen.

In het kader van de deelname van SentinelOne aan het Fabric-Ready-programma van Fortinet is SentinelOne Endpoint Protection Platform getest en geschikt bevonden voor het bieden van geautomatiseerde en uiterst geavanceerde beveiliging van endpoints en servers. Deze op samenwerking gebaseerde aanpak maakt het mogelijk om zonder menselijke tussenkomst de beveiligingsrisico’s terug te dringen, aanvallen in te dammen en van beveiligingsincidenten te herstellen. De FortiClient Fabric Agent zorgt ervoor dat endpoints automatisch relevante bedreigingsinformatie genereren en delen met de zakelijke FortiGate-firewalls. ICT-afdelingen kunnen op deze manier via het FortiOS integraal overzicht en grip krijgen op de volledige beveiligingsinfrastructuur.

Het geavanceerde Endpoint Protection Platform van SentinelOne verenigt preventieve, detectie- en responsfunctionaliteit binnen één platform dat gebruikmaakt van geavanceerde technologie voor machineleren en intelligente automatisering. ICT-afdelingen profiteren daarmee van real-time detectie van kwaadaardig gedrag binnen alle kanalen, cyberbedreigingen die gebruikmaken van scripts en bestandsloze aanvallen, zonder op de laatste malware signatures te hoeven wachten.

De combinatie van deze mogelijkheden met de krachtig presterende zakelijke FortiGate-firewalls minimaliseert de blootstelling aan netwerkbedreigingen. Dit maakt het ook mogelijk om bronintensieve beveiligingsfuncties zoals SSL-inspectie en het opzetten van veilige VPN-verbindingen uit te voeren zonder nadelige gevolgen voor de netwerk- of beveiligingsprestaties. De integratie van de op samenwerking gebaseerde en adaptieve architectuur van de Fortinet Security Fabric met SentinelOne biedt een compromisloze oplossing voor de meest prangende beveiligingsproblemen, van het Internet of Things tot de cloud.

Moderne beveiligingsproblemen
Het Fabric-Ready-programma ontsluit de functionaliteit van de Fortinet Security Fabric voor andere beveiligingsoplossingen. SentinelOne en Fortinet zullen in het kader van dit programma de technologie van SentinelOne gezamenlijk testen en integreren met de Security Fabric. De bedrijven zullen daarnaast hun productplannen met elkaar delen om interoperabiliteit te waarborgen en gezamenlijke go-to-marketinitiatieven ontplooien.

Het Fabric-Ready-programma biedt klanten en partners meer vertrouwen in hun bestaande technologische investeringen en Security Fabric-oplossingen in de wetenschap dat de beveiliggingsoplossingen proactief zijn getest en direct inzetbaar zijn. De integratie verkort het implementatieproces, reduceert de noodzaak van technische ondersteuning en draagt met verbeterde interoperabiliteit bij aan effectievere, meer responsieve en integrale beveiliging.

Plaats op:
Datum: 6 juni 2017
Bron: Fortinet
Gerelateerde artikelen  
17-03-2017 Nieuws Technologiepartners treden toe tot het Fortinet Security Fabric-ecosysteem
26-06-2017 Nieuws Samenwerking Fortinet en Microsoft voor cloud-beveiliging
26-07-2018 Nieuws Fortinet breidt security-oplossingen voor het Google Cloud Platform uit
30-10-2019 Nieuws Fortinet acquireert endpointbeveiliger enSilo
13-12-2018 Nieuws Fortinet en Symantec werken samen aan cloud-gebaseerde beveiligingsdienst
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,83 seconden.