Nieuws  
 

T-Systems heeft twee nieuwe oplossingen geïntroduceerd voor de security van industriële omgevingen. Industrial Threat Protect Pro richt zich op het beveiligen van het Internet of Things. Industrial Network Protect Pro is een gedistribueerde firewall. De nieuwe oplossingen zijn ontwikkeld voor productiebedrijven van iedere omvang en zijn per direct verkrijgbaar.

Industriële systemen en kritieke infrastructuren zoals energiecentrales moeten steeds beter beveiligd worden. De logistieke en productieketens raken immers steeds meer met elkaar verweven. Bovendien neemt het aantal betrokken partijen toe. Wanneer een schakel in die ketting ten prooi valt aan een cyberaanval, kan de kwaadaardige code zich razendsnel verspreiden over een grote groep van verbonden spelers. Een aanval kan daardoor enorme schade veroorzaken. De nieuwe diensten van T-Systems zijn gericht op het tijdig blokkeren van aanvallers en het realtime herkennen van zowel zwakke plekken als succesvolle aanvallen.
 
Industrial Threat Protect Pro
Industrial Threat Protect Pro is een nieuwe IoT-securitydienst van T-Systems. De oplossing, ontwikkeld door het Israëlische bedrijf CyberX, biedt gebruikers transparantie en inzicht in de interne processen van hun productienetwerken. Het analyseert continu de zwakke punten en brengt automatisch de netwerkconfiguratie in kaart binnen industriële netwerken - met al hun specifieke communicatieprotocollen.

Industrial Threat Protect Pro stelt afwijkingen vast in het netwerkgedrag van industriële systemen. Dit vindt plaats dankzij een zelflerend systeem. Dit algoritme diagnosticeert standaardcommando's en -gedrag en netwerkpatronen onder normale operationele omstandigheden .

Iedere keer als Industrial Threat Protect Pro een situatie in het netwerk vaststelt die afwijkt van de normale patronen die het heeft geleerd, geeft het in realtime een notificatie af via een gemakkelijk te gebruiken dashboard. Hetzelfde gebeurt als het een probleem in of met een systeem registreert. In beide gevallen stelt deze notificatie experts in staat om de ernst van de situatie vast te stellen en tegenmaatregelen te nemen. Dit geldt zowel voor aanvallen door cybercriminelen als voor storingen in een systeem die de operatie kan verstoren.

Firewall voor industriële netwerken
T-Systems introduceert ook Industrial Netwerk Protect Pro (INPP), een gedistribueerde firewall voor industriële netwerken. Het nieuwe product is gebaseerd op een oplossing ontworpen door het Israëlische Radiflow en voorkomt ongeautoriseerde toegang tot sturingssystemen en ongewenst dataverkeer. Met INPP kunnen organisaties hun netwerk opdelen in beveiligde zones en vervolgens de datastromen tussen die zones monitoren en reguleren.

Industrial Network Protect Pro kan ook centraal opgestelde securityrichtlijnen implementeren bij verschillende vestigingen en productiefaciliteiten. Bovendien kunnen de securitygateways worden ingezet als sensoren voor het detecteren van aanvallen en als toegangsbeveiliging bij onderhoud op afstand. Gebruikers kunnen het nieuwe product zelfs inzetten voor het leggen van verbindingen met productievestigingen waarmee slechts een netwerkverbinding met weinig bandbreedte beschikbaar is. Of waarmee alleen een mobiele verbinding mogelijk is.

Plaats op:
Datum: 21 april 2017
Bron: T-Systems
Gerelateerde artikelen  
02-11-2017 Nieuws Fortinet introduceert FortiGuard Industrial Security Service
29-12-2017 Nieuws Nieuwe beveiligingsoplossing van Fortinet
03-10-2019 Nieuws SCADAfence en Barracuda beveiligen samen OT-netwerken
20-10-2009 Nieuws Hard- en software tot all-in-one beveiligingsoplossing
01-05-2018 Nieuws Nieuw onderzoek onderstreept groeiende dreiging van aanvallen via e-mail
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,83 seconden.