Nieuws  
 

Qualys, cloud gebaseerde security- en compliance-oplossingen, breidt zijn dienstverlening uit naar Google Cloud Platform (GCP). Naast alle overige wereldwijde elastic cloud en on-premise middelen kunnen gebruikers nu ook hun GCP-workloads direct scannen vanuit het Qualys Cloud Platform.

Qualys Virtual Scanner Appliance (QVSA) is vanuit de Google Cloud Launcher naar GCP uit te rollen. Met één klik kunnen GCP-gebruikers QVSA instances creëren voor Google Compute Engine (GCE) in alle GCP-regio’s. Daarnaast kunnen zij Qualys Cloud Agents in hun GCE-images activeren voor een continu overzicht van de status van security en compliance.

Organisaties die ervoor gekozen hebben om gebruik te maken van cloud computing resources, moeten vanwege een gedeeld securityverantwoordelijkheidsmodel hun securitypraktijken uitbreiden naar die infrastructuur. QVSA for Compute Engine vereenvoudigt de implementatie van Vulnerability Management, ThreatPROTECT, Web Application Scanning en Policy Compliance naar die workloads. Door gebruik te maken van Qualys-sensoren, krijgen gebruikers inzicht in hun perimeter. In combinatie met interne netwerkscans zorgt dit voor continu inzicht en security van virtuele computing resources.

Het implementeren van Qualys Cloud Agent en Qualys Virtual Scanner Appliances in zijn Google Cloud-infrastructuur stelde een Fortune 50-retailer in staat om de workloads van meerdere businessunits in de cloud eenvoudig te beveiligen. Qualys’ naadloze dekking van alle endpoints en IT-middelen geeft deze klant in een oogopslag een overzicht van security in zowel de cloud- als de on-premise infrastructuur van duizenden winkels.

Controle
Samen met Google Cloud Platform maakt Qualys het voor organisaties eenvoudiger om hun weg naar de cloud beter te beveiligen. Dit is de eerste fase van een geïntegreerde ontwikkeling die klanten helpt bij het beveiligen van hun GCE elastic-cloudinfrastructuur. Volgende fasen zullen verder gaan dan GCE en bieden klanten zo een totaalinzicht in, en security van hun complete cloudinfrastructuur.

Plaats op:
Datum: 19 april 2017
Bron: Qualys
Gerelateerde artikelen  
25-04-2018 Nieuws Qualys integreert met Security Command Center voor Google Cloud Platform
13-03-2017 Nieuws Qualys voegt zich bij IBM Security App Exchange-community
20-12-2018 Nieuws Nieuwe oplossing van Qualys voor containerbeveiliging
06-11-2018 Nieuws Qualys neemt container-securitybedrijf Layered Insight over
06-11-2019 Nieuws Samenwerking Microsoft en Qualys voor beveiliging Azure
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,78 seconden.