Nieuws  
 

Het antwoord op de vraag ‘Hoe kom ik tot optimale informatiebeveiliging?’ ligt in de bevordering van het risicobewustzijn en een positieve gedragsverandering bij de medewerkers in een organisatie. Optimale security awareness leidt tot een significante afname van beveiligingsincidenten. Motiv introduceert daarom de ‘Security Awareness Virtual Reality Experience’, een innovatieve toepassing van VR-technologie ter bevordering van security awareness. Op 5 en 6 april 2017 presenteert Motiv tijdens The Digital Dutch 2017, hét event over digitale transformatie, voor het eerst de nieuwe toepassing.Meer dan de helft van de beveiligingsincidenten bij organisaties wordt veroorzaakt door menselijk handelen. Gebruikers worden slachtoffer van cybercriminelen doordat zij zich onvoldoende bewust zijn van de risico’s van hun acties of door verkeerd handelen. Sinds kort riskeren organisaties bij verwijtbaar lekken van persoonsgegevens (datalekken) forse boetes van de overheid. Deze boetes kunnen bij herhaling oplopen tot maar liefst €20 miljoen of 4 procent van de wereldwijde jaaromzet.

Naast het voorkomen van datalekken, nemen bedrijven diverse maatregelen om kritische bedrijfsprocessen te beveiligen en intellectuele eigendommen en klantgegevens te beschermen. Enerzijds door het implementeren van technische oplossingen voor het signaleren en voorkomen van beveiligingsincidenten, anderzijds door het uitvaardigen van beveiligingsbeleid, instructies en richtlijnen voor medewerkers over de gewenste omgang met informatie en informatiesystemen. Dit slaagt echter alleen wanneer mensen er het belang van inzien, risico’s goed weten in te schatten en de verleiding weerstaan om het toch ‘niet te doen’.

Deze innovatieve vorm van het creëren van risicobewustzijn is door Motiv toegevoegd aan haar security awareness portfolio binnen een geïntegreerd programma. Dit bestaat verder uit security workshops, consultancy, poster- en e-mailcampagnes, security assessments en online computer based-trainingen.

Plaats op:
Datum: 6 april 2017
Bron: Motiv
Gerelateerde artikelen  
26-03-2019 Nieuws Motiv ICT Security lanceert Virtual Reality-lespakket in strijd tegen cyberpesten …
28-03-2017 Nieuws Motiv ICT Security ontvangt de RedSocks Security Award of Excellence
11-01-2010 Nieuws Beheersysteem voor informatiebeveiliging Motiv bekroond
25-06-2019 Nieuws Motiv ICT Security en Cisco intensiveren hun samenwerking
14-03-2018 Nieuws Security Awareness-trainingen helpen IT-securityincidenten voorkomen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,87 seconden.