Nieuws  
 

Als onderdeel van hun strategische digitale alliantie hebben Atos en Siemens een compleet aanbod van cybersecurity-oplossingen voor industriële bedrijven gelanceerd. Zij ondersteunen klanten in de maak- en verwerkingsindustrie met veelomvattende beveiligingsdiensten en -producten voor productie en kantoorautomatisering. Het aanbod varieert van security assessments en de installatie van veiligheidsvoorzieningen, zoals firewalls, tot het voortdurend monitoren van fabrieken en kantoren. Deze diensten helpen industriële bedrijven met maatregelen tegen de voortdurende bedreiging van hun beveiligingsomgeving en waarborgen hun productiviteit.

De manier waarop industriële infrastructuren, productie en kantoorautomatisering steeds vaker binnen netwerken aan elkaar worden verbonden (het Industriële Internet of Things of Industrie 4.0), maakt beschermingsmaatregelen cruciaal. "Siemens biedt een compleet aanbod van oplossingen, producten en services voor een goede industriële beveiliging. Onze samenwerking met Atos stelt ons in staat klanten te ondersteunen: van automatisering en de implementatie van security-oplossingen, zodat veiligheidsrisico’s tot het niveau van de werkomgeving kunnen worden beperkt. Hiermee leggen we een stevig fundament voor de digitalisering van de industrie", vertelt dr. Peter Weckesser, COO van de Product Lifecycle Management Business Unit van Dr. Peter Weckesser, COO of the Siemens Product Lifecycle Management Business Unit.

Door de samenwerking tussen Atos en Siemens beschikken industriële bedrijven over geïntegreerde oplossingen voor productie- en office-IT in vier fasen: assessments van security, de implementatie van beveiligingsoplossingen, het beheer en de certificatie van deze oplossingen. In de security assessments-fase voeren zowel Siemens als Atos audits uit om de bestaande situatie binnen een bedrijf te beoordelen. De resultaten staan aan de basis van preventieve maatregelen. Deze zijn onderdeel van een integraal implementatieplan - inclusief de installatie van firewalls en antivirusprogramma’s - waarmee het beveiligingsniveau kan worden verhoogd. Om de beveiligingsomgeving goed te kunnen beheren, ondersteunen Siemens en Atos klanten ook met proactieve services als antwoord op voortdurende veranderende security-risico’s. Deze maatregelen bestaan onder meer uit continu monitoring van fabrieken en kantoren. Bovendien begeleiden zij industriële bedrijven bij de certificatie van hun security-oplossingen gedurende de certificeringsfase.

Plaats op:
Datum: 12 oktober 2016
Categorie: Partnerships
Bron: Atos en Siemens
Gerelateerde artikelen  
25-10-2006 Nieuws Netwerkbeveiliging: Siemens en Stonesoft werken samen in BelgiŽ
31-10-2006 Nieuws Nauwe samenwerking GTI en Siemens in gebouwentechniek
19-10-2017 Nieuws Atos komt met oplossing in de strijd tegen cyberaanvallen
16-02-2010 Nieuws Nieuwe beveiligingsoplossingen vaste en mobiele netwerken
29-12-2017 Nieuws Nieuwe beveiligingsoplossing van Fortinet
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ÔŅĹ 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,84 seconden.