Nieuws  
 

Xtandit is een strategische samenwerking aangegaan met Quiver, specialist op het gebied van digitale informatiebeveiliging en leverancier van de gelijknamige oplossingen voor veilige file-sharing. Xtandit gaat niet alleen zelf gebruik maken van de beveiligingsoplossingen van de Amsterdamse startup, maar deze ook opnemen in het eigen portfolio. Xtandit-klanten hebben hierdoor maximaal controle over hun online bestanden en zijn hierdoor beter beschermd tegen datalekken en cyber security aanvallen.

Aanleiding van de samenwerking is de toegenomen vraag van klanten om veiliger digitaal te werken. Digitalisering zorgt ervoor dat bedrijven sneller en efficiënter kunnen werken, maar het zorgt er ook voor dat risico’s op het gebied van cybersecurity aanvallen en datalekken toenemen. Digitale documenten kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk gekopieerd worden, waardoor (vertrouwelijke) informatie zich eenvoudig en snel verspreidt. Bovendien worden digitale documenten op allerlei informatiedragers (USB-sticks, smartphones) geplaatst worden, die mensen weer makkelijk verliezen.

Door documenten te delen via filesharing-app Quiver, kunnen organisaties controle houden op digitale documenten. Met de oplossing kan een bedrijf afdwingen waar, wanneer, door wie, en hoe het bestand gebruikt wordt en dit altijd terugtrekken. De kans op een datalek is hierdoor minimaal. Edwin Jongsma, Commercieel Directeur van Xtandit:  “Onze klanten hebben behoefte aan document management systemen (DMS) en oplossingen waarmee de authenticiteit en integriteit van documenten gewaarborgd is, maar hebben vaak niet de middelen om hierin te investeren. Quiver is een veiliger alternatief of een perfecte add on op bijvoorbeeld Dropbox.”

Xtandit ziet voor Quiver vooral een behoefte bij bedrijven die van oudsher documentintensief zijn. Denk hierbij aan advocatenkantoren, accountants, en de zakelijke dienstverleners. Maar ook in branches waar persoonsgegevens een grote rol spelen, zoals de gezondheidszorg, gemeentes en politie, is behoefte aan een beveiligingsoplossing als Quiver. Django Lor, CEO en oprichter van Quiver: “Beveiliging met Quiver is uniek, omdat dit gericht is op individuele bestanden. CISO’s (Chief Information Security Officer) kunnen hierdoor controle houden op alles wat er gebeurt binnen, maar ook buiten de organisatie.”

Plaats op:
Datum: 4 mei 2016
Bron: Xtandit
Gerelateerde artikelen  
02-05-2016 Nieuws Veilige communicatie met consumerproof filesharing-app Quiver
07-12-2010 Nieuws ADP Nederland start samenwerking met Securitas Data & Archief
20-03-2018 Nieuws Hyarchis Document Management helpt voldoen aan GDPR-richtlijnen
07-02-2011 Nieuws Elektronische handtekening garandeert juridische zekerheid
26-02-2019 Nieuws ValidSign en KPN intensiveren partnership PKIoverheid-certificaten
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,85 seconden.