Nieuws  
 

InvestInFuture en InnovationQuarter investeren samen in RISKID, een ontwikkelaar van risicomanagement software. RISKID heeft een web-based risicoanalyse tool ontwikkeld die organisaties en haar projecten optimaal ondersteunt bij het identificeren, analyseren en beoordelen van risico’s, waarbij alle gewenste stakeholders worden betrokken. Pieter Guldemond, managing director van tech incubator YES!Delft, maakte de investering officieel bekend tijdens Meet the VCs, een jaarlijks evenement waar technische startups van YES!Delft hun plannen pitchen aan een grote groep investeerders. RISKID zet de investering in voor het ontwikkelen van nieuwe producten en de marktintroductie in het buitenland.

Besluitvorming op basis van risicoanalyse
De economische crisis heeft bedrijven en instellingen bewust gemaakt van het belang van risicomanagement. Risico’s moeten worden in kaart gebracht, gemonitord en opgelost. Zonder inzicht in risico’s kan men niet tot een juiste besluitvorming komen. De RISKID software wordt ingezet binnen organisaties, projecten en processen. Dat het cruciaal is om alle relevante stakeholders bij het risicomanagement proces te betrekken, werd recent aangetoond in een met RISKID uitgevoerde risicoanalyse. In een onderzoek naar de medicatieveiligheid binnen een ziekenhuis kwam naar voren dat een medicijnenkast nooit op slot zat. De dokters en verpleegsters werken uiteraard in shifts, en gingen er onterecht vanuit dat de andere collega’s de kast wel op slot hadden gedaan. Dit risico werd geïdentificeerd door de schoonmaakster bij het proces te betrekken.

Veel van de software die voor risicomanagement beschikbaar is, is gebruiksonvriendelijk en complex, en wordt daardoor weinig gebruikt. Er is geen interactie met de gebruikers en de software wordt als arbeidsintensief ervaren. Daardoor missen ze hun doel en zijn ze niet effectief. Dit kan grote gevolgen hebben voor organisaties. RISKID signaleerde deze behoefte vanuit de markt en ontwikkelde eigen risicomanagement software, RISKID Essentials.

Sociale technologie zorgt voor betrokkenheid
RISKID is ervan overtuigd dat effectief risicomanagement alleen bereikt kan worden door het verhogen van het risicobewustzijn over de gehele organisatie. Dit doen zij door alle stakeholders te betrekken in het risicomanagement proces met innovatieve tooling en sociale technologie.

RISKID Essentials software biedt onder andere een elektronisch vergaderplatform waardoor men online op ieder moment en op iedere plaats risico’s kan identificeren. De kracht en uniekheid van de software van RISKID zit hem in het collaboratieve en gebruiksvriendelijke karakter van de software. Met gebruik van het RISKID platform wordt er namelijk veel draagvlak gecreëerd in organisaties. Risicomanagement wordt interactiever en effectiever door de betrokkenheid van de medewerkers in een organisatie. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het gebruik van de RISKID tool leidt tot een reductie in arbeidstijd van 50% en reductie in projecttijd van 60% - 90% oplevert.
De software is geheel intern ontwikkeld door de oprichters. RISKID werkt nauw samen met wetenschappelijke instellingen zoals de TU Delft en experts uit het risicomanagement domein en collaboration engineering domein.

Ontwikkeling en uitbreiding
RISKID is in 2009 gestart in de tech incubator YES!Delft met het ontwikkelen van een brainstorm software. In 2011 zijn ze zich gaan richten op risicomanagement software en is het bedrijf verhuisd naar een eigen locatie in Delft waar ze RISKID Essentials hebben ontwikkeld. In 2015 hebben ze hierin de volgende stap gemaakt en is het ontwikkelteam verhuisd naar China.

Het bedrijf biedt de software aan een brede klantengroep in de publieke sector en private sector, zoals Achmea, Dynniq, Gemeente Rotterdam en Den Haag, Erasmus MC, Royal HaskoningDHV, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Provincie Zuid Holland en de NS.

In het tweede kwartaal van 2016 wordt het volgende product RISKID Projects gelanceerd en de verwachting is dat begin 2017 RISKID Enterprise op de markt komt. RISKID zet de investering in om deze twee uitgebreide varianten verder te ontwikkelen en om hun producten internationaal op de markt te brengen.


Plaats op:
Datum: 9 maart 2016
Bron: RISKID
Gerelateerde artikelen  
01-12-2017 Nieuws Risicomanagement kan leiden tot lagere premies
01-03-2007 Nieuws Tekortkomingen in benadering beperking IT-risico’s
29-07-2006 Nieuws NedTrain (NS) kiest voor incindent management van Quality On-Line
07-06-2006 Nieuws BT lanceert BT Risk Cockpit op de Gartner IT Security summit
24-10-2006 Nieuws Business Software Alliance lanceert Risico Alarm-campagne
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,37 seconden.