Nieuws  
 

Rotterdam, 5 september 2006 - Het Deltion College (ROC) in Zwolle kiest voor digitale IP-beveiligingscamera’s van Axis. Het Deltion college selecteerde de IP-camera’s van Axis omdat deze gebruik maken van het bestaande IP-netwerk, waardoor geen aparte bekabeling nodig is. Eveneens biedt de IP-technologie de mogelijkheid om beelden centraal op te slaan in het HTM security management systeem. HTM Security implementeert de camera’s op deze school.

Het Deltion College koos voor Axis 213, 211 en 2420 camera’s. De Axis 213 beschikt over pan-tilt-zoom functionaliteit en is geschikt voor buitengebruik en bewegingsdetectie. De Axis 211 levert naast vaste beelden ook bewegende beelden en maakt bij het verzenden van de beelden beperkt gebruik van het netwerk. De Axis 2420 heeft infrarood functionaliteit en kan bewakers alarmeren als er verdachte bewegingen worden gesignaleerd.

Het Deltion college beschikt momenteel over diverse locaties in Overijssel. In totaal zitten er ruim 14.000 studenten en werken er 1.000 medewerkers op deze scholen. Voor de beveiliging van de huidige locaties koos het Regionaal Opleidings Centrum voor camera’s van Axis, die in een pilot werden getest. Vanwege de positieve ervaringen koos Deltion College ook voor Axis camera’s voor op de nog te bouwen locaties. De komende jaren vindt in Zwolle een groot nieuwbouwproject plaats, waarbij een campus wordt gebouwd die bestaat uit een centrale locatie met allerlei faciliteiten eromheen. IP-beveiling is onderdeel van de totale toegangsbeveiligingsstrategie van deze campus. Het is bij deze strategie enerzijds van belang het open karakter te behouden en anderzijds moeten vandalisme en criminaliteit zoveel mogelijk worden beteugeld. Axis camera’s worden zowel binnen als buiten deze campus ingezet. Naar verwachting wordt het project medio 2008 afgerond.

Max Bloch, Accountmanager bij HTM Security: “Als system integrator vinden wij het belangrijk om onze klanten een totaalpakket aan veiligheidsmaatregelen te bieden. Een van de onderdelen binnen dit pakket is CCTV (Closed Circuit TV). Dit gesloten systeem van beveiligingscamera’s hebben wij ook geïmplementeerd bij ROC Deltion College in Zwolle, hier bleken de Axis camera’s goed te passen binnen het Security Management Systeem. Dit systeem integreert diverse afzonderlijke systemen, zoals gebouwenbeheer en tijdregistratie, zodat vanuit één database het totale beheer en rapportage centraal of decentraal kan worden gevoerd.“

Jeroen Kouwenhoven, Channelmanager bij Axis: “De bouw van een campus voor ruim 14.000 studenten is een bijzonder groot project. Om de toegangsbeveiliging te reguleren werd gekozen voor IP beveiliging, dat is een logische keuze door de geavanceerde mogelijkheden die IP biedt. De mogelijke keuze van het Deltion College toont aan dat onze camera’s een dusdanige functionaliteit bieden dat ze uitstekend passen in een project van deze omvang. Daar zijn we erg tevreden mee.”

Plaats op:
Datum: 5 september 2006
Bron: Axis Communications
Gerelateerde artikelen  
23-06-2006 Nieuws Axis-camera’s voor Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis
04-06-2013 Nieuws Axis introduceert ‘betaalbare’ thermische netwerkcamera
05-11-2007 Nieuws Axis introduceert sabotage-alarm voor netwerkcamera’s
17-04-2007 Nieuws IBM integreert Axis-camera’s in surveillance-oplossing
25-09-2018 Achtergrondartikelen UMC Utrecht optimaliseert beveiliging met Axis netwerkcamera´s
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ďż˝ 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,78 seconden.