Nieuws  
 

Nieuwe consultancyservice biedt realtime informatie over bedreigingen en helpt organisaties IT-risico’s te beheersen

LEIDEN, 31 augustus 2006 – Symantec introduceert het Symantec Threat and Vulnerability Management Program. Deze service combineert de expertise van Symantec met wereldwijde informatie over bedreigingen om klanten te helpen bij het beheer van hun beveiliging en het voorkomen van incidenten. Het Symantec Threat and Vulnerability Management Program vormt een essentieel onderdeel van het bredere aanbod van Symantec Global Services op het gebied van IT risk management.

Organisaties krijgen tegenwoordig steeds vaker te maken met complexe bedreigingen die gevolgen kunnen hebben voor hun IT-omgeving en de naleving van wet- en regelgeving. Met het Symantec Threat and Vulnerability Management Program kunnen IT-managers en syteembeheerders hun huidige beveiliging evalueren en consequente, goed doordachte plannen en processen ontwikkelen om met nieuwe risico’s om te gaan. Daarnaast biedt het programma uitgebreide functies en controlemiddelen om klanten te helpen bij het naleven van wettelijke regelgeving en voorschriften.

Het Symantec Threat and Vulnerability Management Program maakt gebruik van het Global Intelligence Network van Symantec. Dit netwerk verstrekt in realtime gegevens over kwetsbaarheden en begeleidt klanten individueel bij het proactief beschermen van hun IT-omgeving. Dankzij de uitgebreide informatievoorziening kunnen klanten de gevaren voor hun eigen systemen proactief in kaart brengen en, op basis van hun individuele risicosituatie, prioriteiten stellen betreffende vervolg- en herstelacties . Op die manier worden de zakelijke continuïteit, de bedrijfsefficiëntie en de beschikbaarheid van systemen en medewerkers gewaarborgd. Het Symantec Threat and Vulnerability Management Program is bovendien voorzien van statistische functies om de effectiviteit te controleren en een audittrail te genereren.

Binnen het Symantec Threat and Vulnerability Management Program worden best practices gehanteerd die het resultaat zijn van jarenlange ervaring met de bestrijding van risico’s bij grote, complexe organisaties. Symantec put hierbij ook uit ervaring met‘incident response’ en de ontwikkeling van risicobeheermodellen voor grote multinationals. De basis van de Symantec-service wordt gevormd door een beproefd raamwerk dat bestaat uit de volgende vier fasen:

    * Assessment: De omgeving van de klant wordt geëvalueerd om het kader voor het beheer van risico’s en zwakke punten vast te stellen. Het resultaat is een rapport waarin de resultaten worden samengevat en de huidige beveiliging van de organisatie wordt omschreven. De implicaties daarvan voor de risico’s worden vergeleken met best practices uit de industrie en advies wordt verstrekt voor het verbeteren van de proactieve beveiliging en het verminderen van de risico’s.
    * Ontwerp: Er wordt een kader ontwikkeld voor het Symantec Threat and Vulnerability Management Program ,,afgestemd op de specifieke zakelijke behoeften van de klant, zijn budget en risicotolerantie.
    * Implementatie: Implementatie van het kader voor het Symantec Threat and Vulnerability Management Program, speciaal aangepast aan de specifieke behoeften van de klant. De onderliggende technologie omvat onder andere een krachtig open-sourceplatform waarin geavanceerde notificaties gecombineerd worden met een knowledgebase over zwakke punten, kwaadaardige code, exploits en oplossingen; workflowbeheer, en een uitgebreide rapportage-engine voor toezicht op de naleving van wetten en voorschriften.
    * Beheer: Er wordt een medewerker aangewezen als Threat and Vulnerability Management Officer (TVMO) die zodanig in de organisatie wordt gepositioneerd dat deze zijn taken effectief kan vervullen. De TVMO is verantwoordelijk voor de coördinatie van de reactie op risico’s in de gehele organisatie. Symantec kan een medewerker van een klant opleiden voor deze functie, of een eigen consultant leveren om op locatie dienst te doen als TVMO.

Beschikbaarheid
Het Symantec Threat and Vulnerability Management Program is per direct beschikbaar in de Benelux via Symantec Consulting Services.

Plaats op:
Datum: 31 augustus 2006
Bron: Symantec
Gerelateerde artikelen  
20-07-2010 Nieuws McAfee onthult nieuwe risicobeheer oplossing
07-07-2006 Achtergrondartikelen Symantec Internet Security Threat Report, March 2006
18-01-2017 Nieuws Symantec en NetDialog zetten samenwerking voort
09-11-2018 Nieuws Web Security as a Service (WSaaS) van NTT Security
01-03-2007 Nieuws Tekortkomingen in benadering beperking IT-risico’s
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 2,12 seconden.