Nieuws  
 

Voor werkomgevingen waarin veiligheid cruciaal is, zoals bijvoorbeeld gevangenissen, psychiatrische klinieken of de industrie, lanceert Ascom een nieuwe robuuste en makkelijk te gebruiken alarm-handset: de Ascom a51. Het toestel heeft twee alarmknoppen die eenvoudig te bedienen zijn vanaf de voorkant van het toestel. Deze knoppen kunnen ieder individueel worden geprogrammeerd voor verschillende soorten alarmen. De Ascom a51 kan ook automatisch alarmen versturen via het gebruik van een molestkoord, omvalfunctie of non-movement alarm.

Om snelle alarmopvolging te garanderen, beschikt de Ascom a51 over een optionele locatiefunctie. Zodra een alarm is verzonden, worden locatiecodes en andere vitale informatie doorgestuurd. Op deze manier is de locatie van de drager van de zender zeer accuraat te bepalen.

De frequentiebepaling vindt niet meer op de traditionele manier plaats, maar gebeurt nu softwarematig. Verder biedt de behuizing nu een venster waarachter de organisatie een label kan plaatsen met gegevens over bijvoorbeeld de gebruiker of de afdeling. Ook is in dit nieuwe type portable de antenne in de behuizing geplaatst wat de hanteerbaarheid van het apparaat aanmerkelijk vergroot.

"De handset heeft verder een SIM-kaart waarop alle persoonlijke instellingen van de drager worden bewaard. Het voordeel hiervan is dat men eenvoudig zijn of haar eigen persoonlijke kaart kan verwisselen naar een andere handset, terwijl de instellingen gehandhaafd blijven. Verder heeft de Ascom a51 een modern en attractief design en is hij leverbaar in twee kleuren", zegt Business Unit Manager Marcel Verweij van Ascom.

Plaats op:
Datum: 15 augustus 2006
Bron: Ascom BV
Gerelateerde artikelen  
22-12-2008 Nieuws Eerste branddetectie met brandveiligheidskeurmerk door Ascom
05-12-2012 Nieuws Ascom levert branddetectiesystemen ook via installatiebranche
31-10-2008 Nieuws VDG Security overgenomen door TKH
22-09-2009 Nieuws Gegevens anomieme getuige bekend
25-07-2007 Nieuws Kritiek lek in BIND maakt dns-vergiftiging mogelijk
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,8 seconden.