Nieuws  
 

Een recent onderzoek van F-Secure geeft aan dat meer dan één op de tien consumenten wereldwijd slachtoffer is geworden van online fraude dat het hen geld heeft gekost. Het onderzoek toont tevens aan dat computers en laptops gezien worden als de apparaten met de hoogste risicograad om online te gaan. 

12% van de Europeanen geeft aan geld te hebben verloren door online fraude (dit vergeleken met de 17% van de niet-Europeanen). Het Verenigd Koninkrijk had het hoogste percentage binnen Europa met 17%, terwijl buiten Europa de Verenigde Staten en Maleisië de hoogste hadden met (beide 20%).

De lagere gerapporteerde percentages van online fraude kunnen ook uitleggen waarom Europeanen minder bezorgdheid over online veiligheid en potentiële fraude uiten in tegenstelling tot Brazilianen, Amerikanen, Maleisiërs en anderen. In Europa zijn 68% van de mensen bezorgd om slachtoffer te worden van fraude tijdens het online shoppen en 61% tijdens het internetbankieren. In de andere onderzochte landen lagen deze percentages op respectievelijk 87% en 84%.

Meer mensen zijn bezorgd over online veiligheid wanneer ze computers gebruiken dan wanneer ze smartphones en tablets gebruiken. 69% van de consumenten wereldwijd is bezorgd over of ze wel veilig zijn wanneer ze een computer of laptop gebruiken voor dagelijkse activiteiten als surfen, shoppen, lezen, e-mailen en gamen. 54% is bezorgd over het gebruik van een mobiel apparaat en maar 43% met het gebruik van een tablet.

Wanneer er wordt gevraagd over welke type apparaten zij gebruiken om online te gaan, geeft 89% aan een Windows computer of laptop te gebruiken, 39% een Android-smartphone, 24% een iPhone, 22% een Android-tablet, 20% een iPad, 16% een Mac en 16% een Windows-smartphone.

Respondenten tonen hoge percentages van bewustzijn van de relevantie van up-to-date software. Daarbinnen geeft 77% van de mensen aan dat ze bewust zijn dat, wanneer de software niet wordt geüpdatet, dit een potentieel beveiligingslek kan vormen. 86% geeft aan dat zij regelmatig software updates uitvoeren op hun computer en 59% op hun mobiel.

Plaats op:
Datum: 17 september 2013
Categorie: Fraude
Bron: F-Secure B.V.
Gerelateerde artikelen  
08-09-2010 Nieuws Online voorzichtigheid of vertrouwen?
19-06-2008 Nieuws Onderzoek wijst uit: consument huiverig voor mobiel betalen
22-05-2008 Nieuws Nederlanders meest bezorgd over diefstal van identiteit
20-06-2017 Nieuws Nederlanders bezorgd over veiligheid
21-06-2017 Nieuws Norton Wifi Onderzoek: Gebruik van openbaar wifi
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,79 seconden.