Nieuws  
 

Jacques Snep, directeur van het beveiligingsinitiatief Security 5 uit Gorinchem, heeft uit handen van minister Ivo Opstelten het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B) gekregen. Het is de derde keer dat de Stichting Beveiliging Gorcumse Bedrijfsterreinen Security 5 dit keurmerk heeft gehaald.

Winkelgebieden en bedrijventerreinen komen voor het project Keurmerk Veilig Ondernemen in aanmerking als zij structurele maatregelen op het gebied van veiligheid treffen. Dat kan variëren van cameratoezicht tot veiligheidsscans. Lokale partijen zoals ondernemers, gemeente, politie en brandweer werken binnen KVO-projecten samen om de (on)veiligheid in kaart te brengen en concrete verbeteringen te realiseren.

Het KVO-B wordt door de minister als een van de meest succesvolle vormen van publiek-private samenwerking gezien op het gebied van criminaliteitsbestrijding. Daarom kwam uit over uit Den Haag om het Keurmerk persoonlijk te overhandigen.

Het Keurmerk Veiligheid Ondernemen wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van V & J. MKB-Nederland (bedrijventerreinen) en Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid CCV (winkelgebieden) leveren procesbegeleiders die de lokale partijen helpen bij de uitvoering van de te nemen maatregelen. Minister Opstelten heeft het project wegens gebleken succes vorig jaar nog tot 2015 verlengd. Inmiddels zijn er rond de duizend winkelgebieden en bedrijventerreinen KVO-gecertificeerd.

Naast het behalen van het certificaat werd tevens het 20-jarige bestaan gevierd van de Stichting Beveiliging Gorcumse Bedrijfsterreinen Security 5

Plaats op:
Datum: 11 juli 2013
Categorie: Awards, Terrein- & bedrijfsbeveiliging
Bron: Security 5
Gerelateerde artikelen  
17-04-2012 Nieuws Opstelten blijft veilig ondernemen stimuleren
28-04-2010 Nieuws Minder criminaliteit door Keurmerk Veilig Ondernemen
03-03-2008 Nieuws Ter Horst geeft extra geld voor KVO
08-11-2006 Nieuws Minister Remkes reikt Keurmerk Veilig Ondernemen uit aan alle bedrijventerreinen …
09-11-2012 Nieuws Nieuwe aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,79 seconden.