Nieuws  
 

Mobotix introduceert met MxActivitySensor een nieuwe technologie voor bewegingsherkenning. Deze software registreert doelgerichte bewegingen van personen en objecten, terwijl niet-relevante veranderingen in het observatiegebied worden genegeerd. Hierdoor moet het aantal loze alarmmeldingen sterk afnemen.

Al enkele nieuwe cameramodellen zijn al uitgerust met de sensor. "MxActivitySensor is een nieuwe technologie, die vijf jaar voorloopt op andere systemen voor videobewegingsherkenning die nu verkrijgbaar zijn", zegt Mobotix-oprichter Dr. Ralf Hinkel.

Volgens Mobotix brengt de nieuwe technologie het aantal loze alarmmeldingen met wel 90 procent terug. Hinkel: “Als gevolg hiervan is er uiteraard ook aanzienlijk minder tijd nodig om de geleverde beelden te beoordelen. Het zoeken naar relevante gebeurtenissen leek bij de huidige systemen wel op het zoeken naar een naald in een hooiberg. Elke beweging activeerde namelijk onmiddellijk een alarm. Met de nieuwe sensor kunnen gebruikers zich volledig concentreren op relevante gebeurtenissen en die zowel sneller als efficiënter vinden."

Intelligente bewegingsherkenning

De nieuwe intelligente bewegingsherkenning is mogelijk dankzij het decentrale systeem van Mobotix. Omdat de sensor direct in de camera is geïntegreerd, vindt daar ook de beeldanalyse plaats. Alleen relevante gebeurtenissen activeren dus een alarm, dat vervolgens via het netwerk wordt verzonden. Zo kunnen gebruikers, met name bij systemen met veel aangesloten camera's, aanzienlijk op de benodigde bandbreedte besparen.

Zodra de camerasoftware wordt geactiveerd, start de analyse in het gedefinieerde beeldgebied. “Indien zich een persoon of voertuig door het zichtveld beweegt, activeert de MxActivitySensor automatisch een alarm via de camera. Dat kan een video-opname, een telefonische oproep, een e-mail, een sms of een andere vooraf gedefinieerde actie zijn. Niet-relevante veranderingen in het beeld, bijvoorbeeld door sneeuwval, regen, bewegingen van wolken en bomen, of licht en schaduw, worden door de sensor genegeerd. Deze intelligente oplossing is daarmee uniek in de markt”, aldus Hinkel.

 

Plaats op:
Datum: 19 juni 2013
Categorie: Technologie & Innovatie, (Camera)bewakingsystemen
Bron: Mobotix AG
Gerelateerde artikelen  
15-02-2007 Nieuws Mobotix vergroot bereik beveiligingscamera met nieuwe lens
18-07-2011 Nieuws Mobotix introduceert nieuwe DualDome-camera
02-11-2011 Nieuws Slimme camera's van Mobotix in voetbalstadions
19-12-2006 Nieuws Mobotix verhoogt omzet in 2006 met bijna 30%
09-08-2006 Nieuws Mactwin introduceert TotalTrack, Intelligente Video Surveillance (IVS)
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,8 seconden.