Nieuws  

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten heeft zojuist op de vakbeurs Safety Security Amsterdam de ‘Veilig Ondernemen Scan’ gelanceerd. De scan is een hulpmiddel waarmee ondernemers niet alleen een beter veiligheidsbewustzijn kunnen ontwikkelen maar ook om passende preventieve veiligheidsmaatregelen te nemen.

SSADe minister benadrukt het belang van de eigen verantwoordelijk van ondernemers maar zei tegelijkertijd dat de overheid op een goede manier moet faciliteren. De scan, die het afgelopen jaar door 2000 ondernemers is getest, is wat betreft Opstelten een goed voorbeeld van zo'n 'samenwerking'. "De scan is concreet, tastbaar en gratis. Maar de verantwoordelijkheid ligt uiteindelijk bij de ondernemer", aldus Opstelten.

Inbraak, diefstal, ...

De Veilig Ondernemen Scan is een korte digitale vragenlijst waarmee een ondernemer zicht krijgt op de risico’s op criminaliteit en onveiligheid. Aan de orde komen inbraak, diefstal, overval, overlast, vernieling, geweld, afpersing en ICT-criminaliteit.

Direct na het invullen ontvangt de ondernemer een uitgebreid en onafhankelijk advies over gedragsbeïnvloedende, organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen die de ondernemer kan treffen om zich beter te wapenen tegen criminaliteit. Net als de scan is het advies SSA 2013gratis, en beschikbaar via www.veiligondernemenscan.nl.

Taskforce Criminaliteit tegen Bedrijven

De Veilig Ondernemen Scan is bruikbaar voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf zoals de detailhandel, zakelijke dienstverlening, horeca, bouw, zorg en transport & logistiek.

De voorzitter van de Taskforce Criminaliteit tegen Bedrijven, Alexander Sakkers, is tevens aanwezig bij de lancering. Hij kondigt nog deze maand de publicatie aan van de eerste resultaten van de Taskforce. Maar hij lichtte alvast een tipje van de sluier op. Zo is het criminaliteitspercentage tegen bedrijven in een jaar tijd gestegen van 25 naar 34%. "Vooral de detailhandel wordt steeds vaker de dupe van diefstal", aldus Sakkers.

Ook is de Taskforce momenteel bezig met het maken van een analyse waarin de belangrijkste thema's op het gebied van veiligheid aan de orde komen.

Plaats op:
Datum: 4 juni 2013
Categorie: Overheid
Bron: Safety & Security Amsterdam (SSA)
Gerelateerde artikelen  
21-05-2013 Nieuws Minister lanceert Veilig Ondernemen Scan op SSA 2013
14-02-2012 Achtergrondartikelen Actieplan Criminaliteit tegen Bedrijfsleven
17-04-2012 Nieuws Opstelten blijft veilig ondernemen stimuleren
03-07-2009 Nieuws Bedrijven Zuidoost krijgen gratis veiligheidsadvies
28-04-2010 Nieuws Minder criminaliteit door Keurmerk Veilig Ondernemen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,83 seconden.