Nieuws  
 

B&G Hekwerk heeft onlangs een vestiging geopend in het Duitse Überherrn. Want naast Scandinavië en het Duitse Ruhrgebied wordt nu ook de Zuid-Duitse markt ontgonnen.

De specialist in terreinbeveiliging heeft de afgelopen jaren internationaal een stevige concurrentiepositie opgebouwd. De nieuwe locatie in Duitsland is de derde vestiging van het jubilerende hekwerkbedrijf – B&G bestaat 50 jaar.

De leiding van de nieuwe locatie komt in handen van rayonmanager Markus Motsch. Hij zal zich samen met zijn team richten op sales en serviceverlening. Ook houdt hij producten op voorraad  voor  snelle  distributie. 

Distributiemarkt

B&G Hekwerk

Anders dan de Belgische markt, zal B&G de Duitse markt dus niet banuit het hoofdkantoor in Best bedienen. B&G directeur Arthur van der Graaf: “Net als Scandinavië is Duitsland voor ons een distributiemarkt. We kunnen en willen eindklanten in deze landen niet rechtstreeks bedienen vanuit Best.  In Scandinavië werken we daarom samen met enkele grote distributeurs. In Duitsland zit de markt anders in elkaar.” 

De markt van de oosterburen is volgens Van der Graaf erg versnipperd.  “Naast enkele grotere spelers zijn er vooral heel veel kleinere hekwerkbedrijven actief. Die produceren niet zelf en hebben vaak geen eigen vrachtwagens om schuifpoorten te vervoeren. Hen gaan we op hun wenken bedienen. Met onze eigen vrachtwagens met kraan leveren we de poorten en hekwerken voor hen af op de bouwplaats. Die service combineren we met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Zo verwachten we voet tussen de deur te krijgen.” 

Hoge openingssnelheid

Een ander kenmerk van de Duitse markt is de hoge kwaliteitseis.  “Onze poorten zijn bijvoorbeeld erg betrouwbaar. Dat komt mede door de besturingssystemen die we samen met het Duitse bedrijf Feig hebben ontwikkeld. Daarnaast onderscheiden ze zich door een hoge openingssnelheid van 72 cm/s voor een enkele poort en 1,5 m/s voor een dubbele poort. Ook belangrijk: ze zijn binnen een uur plug-and-play te monteren.”

Überherrn ligt aan de Duitse kant van de Frans-Duitse grens, halverwege tussen Saarbrücken en Metz. Die locatie is niet toevallig gekozen. “Op termijn kan ook Noordoost-Frankrijk een interessante markt voor ons zijn”, aldus Van der Graaf.

Plaats op:
Datum: 26 maart 2013
Categorie: Acquisitie & Reorganisatie, Terrein- & bedrijfsbeveiliging
Bron: B&G Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
23-05-2012 Nieuws Management buyout bij B&G Hekwerk
05-06-2013 Nieuws Nieuwe standaard voor elektronische (offline) sloten
14-06-2006 Nieuws Chauffeur geldwagen veroordeeld
30-10-2013 Nieuws Security-tycoons openen EgoSecure Benelux kantoor
19-01-2010 Nieuws Duits Nederlands Security Service Centre bestaat één jaar
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,85 seconden.