Nieuws  
 

Spy Sweeper Enterprise™ 3.0 biedt driverbescherming op kernel niveau en direct disc scanning

Boulder,18 juli 2006 – Webroot Software, Inc., lanceert de nieuwe Spy Sweeper Enterprise versie 3.0. De voornaamste veranderingen zitten in een verbeterde client/gebruikersinterface, vier nieuwe realtime ‘smartshields’ en betere detectiemethoden voor spyware die zich verschuilt via rootkits. Spy Sweeper is de enige anti-spyware oplossing die scant op kernel niveau en biedt daardoor een zeer grondige spywaredetectie en -removal. Aanvullend scant Spy Sweeper Enterprise 3.0 op gedrag: door nadrukkelijk te kijken naar veranderingen of afwijkingen in (spyware)bestanden, kan SSE 3.0 bedrijfsnetwerken ook tegen nog onbekende spyware beschermen.

Nieuw in de SSE 3.0 engine is ook het ‘direct disc scanning’. Daarmee kan de beheerder, buiten de normale Microsoft Windows API’s om, direct de disktoegang controleren. Zo wordt zelfs volledig ‘gecloakte’ spyware ontdekt en verwijderd.

Spy Sweeper smartshields

Afgezien van de nieuwe verwijderingsmogelijkheden, biedt SpySweeper Enterprise 3.0 ook een reeks realtime smartshields. Daarmee is het voor ondernemingen en mkb’ers de breedst mogelijke proactieve bescherming.
- ActiveX Shield: voorkomt drive–by downloads en blokkeert potentiële spyware bedreigingen die ActiveX elementen gebruiken om de installatie te verbergen (tenzij goedgekeurd door de administrator).
- Spy Communication Shield: blokkeert inkomende en uitgaande communicatie naar Websites die spyware bevatten. Voorkomt zo ook dat spyware zich tijdens het verwijderen herinstalleert.
- BHO Shield: blokkeert de niet-geautoriseerde installatie van Browser Helper Objects (BHO’s)
- IE Trusted Sites Shield: voorkomt dat spyware veiligheidsinstellingen van Internet Explorer verandert

C. David Moll, CEO van Webroot Software Inc.:"Er valt steeds meer geld te verdienen met het stelen van gevoelige data en het verspreiden van advertentieboodschappen. Spyware-ontwikkelaars zullen dan ook continue nieuwe technieken ontwikkelen om anti-spyware oplossingen te omzeilen. Voor bedrijven, groot of klein, is desktop anti-spyware onmisbaar. Spy Sweeper Enterprise 3.0 is de enige zakelijke anti-spyware oplossing die driverbescherming biedt op kernelniveau, een geavanceerde blocking technologie heeft en de meest geavanceerde onderzoekstechnieken inzet om effectief te beschermen tegen een zo laag mogelijke belasting van het systeem.”

Nieuw in SpySweeper Enterprise 3.0
Webroot heeft SSE 3.0 uitgebreid met nieuwe toepassingen.
- Webroot zorgt dat werkstations uitsluitend de nieuwe en geüpdate definities download, waardoor computer en bandbreedte minimaal worden belast
- SSE 3.0 heeft een nieuwe definitiecategorie: Informational. Administrators kunnen daarmee de desktop scannen op ongewenste (P2P) programma’s die veel bandbreedte gebruiken en deze automatisch laten verwijderen.
- Spy Sweeper Enterprise 3.0 scant ook ingepakte bestanden en biedt verbeterde schaalbaarheid. Dat garandeert een volledige verwijdering van bedreigingen en betere laptop- en remote beheermogelijkheden.
- Tevens kunnen beheerders zelf het CPU-verbruik bepalen. Daarmee is lang wachten, ofwel het niet kunnen verder werken tijdens een scan, definitief verleden tijd.

Evaluatie en oriëntatie mogelijkheden
Bedrijven die de spywarebedreiging evalueren en zich oriënteren op mogelijke oplossingen krijgen van Webroot twee middelen om dit proces te vereenvoudigen.

- Met de Webroot Corporate Spy Audit kunnen bedrijven het risiconiveau controleren voor hun organisatie. Deze Spy Audit is te downloaden op www.webroot.com/services/entaudit/index.php
- Door middel van de 30-dagen Trial versie kunnen bedrijven Spy Sweeper Enterprise 3.0 proberen en testen alvorens hun keuze te maken. De trial kan worden gedownload op www.webroot.com/entcenter/enterprise_trial.php

Plaats op:
Datum: 18 juli 2006
Bron: WebRoot
Gerelateerde artikelen  
02-02-2007 Nieuws Nieuwe versie Webroot Spy Sweeper Vista compatibel
14-02-2007 Nieuws NOXS nieuwe distributeur Webroot in de Benelux
16-08-2006 Nieuws Spyware infecties op computers terug op piekniveau van 2004
14-06-2006 Achtergrondartikelen State of spyware report
10-05-2006 Nieuws Webroot rapport: 87% van de consumenten-pcs besmet met spyware
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,67 seconden.