Nieuws  

De helft (50%) van de Nederlandse veiligheidsprofessionals geeft aan dat de criminaliteit toeneemt door de crisis. Slechts 8% is het met deze stelling oneens. Daarnaast stelt 29% van de ondervraagden dat ze wel meer willen doen aan veiligheid, maar dat daar geen geld voor is. Dat blijkt uit een onderzoek onder 191 kenners van veiligheid, in dienst van overheid of bedrijven in Nederland.

De enquête is uitgevoerd in opdracht van de vakbeurs Safety & Security Amsterdam (SSA). SSA 2013 wordt van 4 tot en met 6 juni gehouden in Amsterdam RAI.

Veel bedrijven worden direct geraakt door de crisis, zo blijkt uit een tweede stelling die de veiligheidsprofessionals werd voorgelegd. Bij 40% van de bedrijven worden investeringen uitgesteld vanwege de crisis; 22% stelt juist dat investeringen met betrekking tot veiligheid niet worden uitgesteld, ondanks de crisis. 29% van de ondervraagden stelt daarnaast dat ze wel meer willen doen aan veiligheid, maar dat daar bij hun organisatie geen geld voor is.

Veiligheidsonderwerpen

Gevraagd naar wat voor veiligheidsprofessionals van belang is ­voor de organisatie werden vijf onderwerpen het meest genoemd: brandveiligheid (73%), toegangscontrole (60%), fysieke en mechanische beveiliging (59%), inbraak- en diefstalbeveiliging (58%) en CCTV/videobewaking (54%) (meerdere antwoorden mogelijk).

De grootste investeringen op het gebied van beveiliging en veiligheid die binnen organisaties in het afgelopen jaar werden gedaan hadden dan ook bijna allemaal op deze onderwerpen betrekking. Brandveiligheid scoorde daarbij met 17% ruim hoger dan de investeringen op het gebied van CCTV/videobewaking (9%) of toegangscontrole (9%).

Brandveiligheid

Investeringen op het gebied van brandveiligheid hebben dus grote impact op het budget. Veel veiligheidsprofessionals worden daarbij belemmerd door de regelgeving. 45% van de veiligheidsprofessionals vindt de regels van de wetgever omtrent brandveiligheid vaak onduidelijk. Daarnaast zegt een vergelijkbare groep (41%) dat deze regels de bedrijven flink op kosten jagen.

Brandveiligheid staat overigens op een derde plek als het gaat om de belangrijkste investeringen voor de toekomst. 25% van de veiligheidsprofessionals zegt daarin de komende tijd te willen investeren; 27% van hen is van plan te gaan investeren in toegangscontrole en 37% wil gaan investeren in CCTV/videobewaking.

Plaats op:
Datum: 20 maart 2013
Categorie: Markt en onderzoek, Evenementenbeveiliging
Bron: Safety & Security Amsterdam (SSA)
Gerelateerde artikelen  
09-03-2012 Nieuws CCV Trendsignalement: crisis impuls voor samenwerking
17-11-2006 Nieuws Geen steun voor brandveiligheid
29-04-2013 Nieuws Terugtredende overheid onderwerp op SSA
23-05-2013 Achtergrondartikelen Onderzoek SSA: beelden geweld op straat direct openbaar maken
28-03-2012 Nieuws Rapport brandveiligheid moet nieuwe inzichten opleveren
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,83 seconden.