Nieuws  
 

Het project Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) wordt tot 2015 verlengd. Dit maakte minister Opstelten vandaag in de Munt te Utrecht bekend.

Ondernemers in winkelgebieden met een Keurmerk Veilig Ondernemen hebben in hun winkelgebied een verbetering van het veiligheidsgevoel gezien van 27%, het aantal inbraken daalde met 43%, het aantal overvallen met 38% en het aantal meldingen van vernieling daalt ook met 33%, zo blijkt uit cijfers van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.

Actieplan Criminaliteit tegen Bedrijven

Veilig ondernemen is een van de speerpunten van het Actieplan Criminaliteit tegen Bedrijven. Bij een bijeenkomst in de Munt werd de Taskforce gepresenteerd onder leiding van Alexander Sakkers, die de uitvoering van het actieplan gaat coördineren.

Winkelgebieden en bedrijventerreinen komen voor het Keurmerk Veilig Ondernemen in aanmerking als zij structurele maatregelen op het gebied van veiligheid treffen. Dit kan variëren van cameratoezicht tot veiligheidsscans.

Onderzoek laat zien dat winkelcentra waar volgens de KVO methodiek wordt samengewerkt inderdaad zowel subjectief als objectief veiliger worden. Daarmee is KVO een van de meest succesvolle voorbeelden van publiek-private samenwerking op het gebied van criminaliteitsbestrijding.

Politie en brandweer

Lokale partijen als ondernemers, gemeente, politie en brandweer werken samen om de veiligheid in kaart te brengen en concrete verbeteringen realiseren. MKB-Nederland en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel leveren procesbegeleiders die de lokale partijen helpen bij de uitvoering van de te nemen maatregelen.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen is in 2000 gestart als instrument gericht op het terugdringen van criminaliteit in winkelgebieden (KVO-W) en op bedrijventerreinen (KVO-B). Inmiddels zijn rond de duizend winkelcentra en bedrijventerreinen KVO-gecertificeerd. Jaarlijks komen er ongeveer 100 nieuwe KVO's bij en worden er circa 200 opnieuw gecertificeerd.

Plaats op:
Datum: 17 april 2012
Categorie: Overheid
Bron: Ministerie van Veiligheid en Justitie
Gerelateerde artikelen  
11-07-2013 Nieuws Opstelten reikt KVO-B keurmerk uit aan Security 5
28-04-2010 Nieuws Minder criminaliteit door Keurmerk Veilig Ondernemen
13-02-2012 Nieuws Financiering Keurmerk Veilig Ondernemen verlengt
03-03-2008 Nieuws Ter Horst geeft extra geld voor KVO
21-11-2008 Nieuws Ondertekening intentieverklaring voor aanpak veiligheid winkelstraat
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,76 seconden.