Nieuws  
 

Kroonprins Willem-Alexander bezoekt vandaag, woensdag 28 maart, het IT-beveiligingsbedrijf Fox-IT in Delft. Fox-IT richt zich op het onderzoeken en monitoren van cybercriminaliteit en levert wereldwijd beveiligingsoplossingen voor overheden, banken en maatschappelijke organisaties.

Het werkbezoek start met een introductie over wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van cybercrime, de gevolgen voor de (informatie)maatschappij en hoe Nederland zich hierop voorbereidt. Er wordt ingegaan op technische, juridische en organisatorisch/bestuurlijke maatregelen die nodig zijn om Nederland veiliger te maken.

Daarna bezoekt de prins het cybercrime monitorcenter, het forensisch laboratorium en de ontwikkelruimte voor producten voor de bescherming van staatgeheimen. De Prins spreekt onder meer met verschillende beveiligingsexperts en forensisch onderzoekers.

Vervolgens krijgt hij een demonstratie hoe criminelen in cyberspace hun verstorende activiteiten uitvoeren. Besproken wordt wat de realiteit is op het gebied van digitale spionage en hoe landen en grote bedrijven zich hiertegen kunnen wapenen.

Willem-Alexander bezoekt Fox IT in zijn hoedanigheid van lid van de Raad van Advies van ECP-EPN (Platform voor de Informatiesamenleving).

Plaats op:
Datum: 28 maart 2012
Categorie: Bedrijfsnieuws
Bron: Fox-IT Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
22-11-2017 Loopbaan Mede-oprichter Ronald Prins vertrekt bij Fox-IT
15-11-2012 Nieuws Prins Pieter-Christiaan nieuwe voorzitter VBN
20-09-2010 Nieuws Speciale eenheid voor aanpak van cybercrime
07-03-2012 Nieuws McAfee: verschil tussen perceptie en realiteit
26-04-2019 Nieuws Hoe Nederland internationaal cyberdreiging kan tegengaan
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,74 seconden.