Nieuws  
 

In tegenstelling tot het dalende aantal overvallen in Nederland, is het aantal gewelddadige overvallen in woningen tussen 2000 en 2010 gestegen met 80%. Vooral senioren zijn slachtoffer. Gepensioneerde rechercheurs proberen nu te helpen.

Het soort overvallen op senioren kenmerkt zich door het toepassen van buitensporig geweld. Op verzoek van senioren is een team, bestaande uit gepensioneerde rechercheurs, in het leven geroepen, Lyto B.V. Lyto probeert bij de preventie van woningovervallen nauw samen te werken met ouderenorganisaties, verenigingen en woningcorporaties.

Bewustwordingsproces

De medewerkers van Lyto toeren in februari 2012 door het land om uit te leggen welke risico's ouderen lopen en wat zij daartegen kunnen doen. Het doel is een bewustwordingsproces op gang te brengen en inzichtelijk maken welke methoden en middelen gebruikt kunnen worden om de agressieve woningovervallen tegen te gaan.

Medewerkers van Lyto, in alle gevallen gepensioneerde rechercheurs, komen op aanvraag bij ouderen aan huis om te kijken welke aanpassingen in de woning nodig zijn om overvallers buiten de deur te houden.

Vakbekwame en gescreende monteurs van een gerenommeerd beveiligingsbedrijf brengen de voorzieningen aan in de woningen van de senioren. Dit gaat om producten die ook worden toegepast bij inbraakpreventie, zoals kierstandhouders, spionnen, camera's, alarm en sirenes.

Steeds meer ouderen kiezen voor uitleg en diensten van Lyto, met als voornaamste reden de toenemende inbraakcijfers. Daarnaast is de financiering van de beveiliging van het project afgestemd op de beurs van senioren.

Plaats op:
Datum: 2 februari 2012
Bron: LYTO BV
Gerelateerde artikelen  
09-02-2011 Nieuws Ouderen geen makkelijke prooi voor overvaller
06-06-2019 Nieuws Senioren vaker slachtoffer van inbraak én cybercrime
26-03-2018 Nieuws Senioren waken over de buurt
22-05-2012 Nieuws Aantal overvallen daalt
05-02-2019 Achtergrondartikelen Vijf redenen waarom senioren niet internetten
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,81 seconden.