Nieuws  
 

OHRA is deze maand een Twitter-alert gestart bij de diefstal van auto's en motoren. Als er een auto is gestolen, stuurt de Stichting VbV de gegevens uit het Vermiste Auto Register naar de verzekeraar, die vervolgens een tweet uitstuurt.

"Het is nog een pilot met één verzekeraar maar als er meer vraag naar is kunnen wij het Twitter-alert breder inzetten", meldt het VbV.

Pilot

Op dit moment wordt in Nederland 60% van de gestolen auto's en motoren teruggevonden. Dat percentage kan omhoog, vindt OHRA. Voor de juiste informatie over de gestolen voertuigen deed de verzekeraar een beroep op de Stichting VbV (Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit), dat het Vermiste Auto Register beheert. Hierin is elk vermist voertuig, opgegeven door politie, verzekeraar of particulier, opgenomen. Verzekeraar en VbV spraken in eerste instantie een pilot af van drie maanden.

Tienduizenden euro's

"Wij zagen wel wat in het plan om met de hulp van oplettende en actieve twitteraars het opsporen van gestolen voertuigen te versnellen", vertelt Esther Rougoor van het VbV. "Elk gestolen voertuig is er één te veel, de schadelast van een gestolen auto kan oplopen tot tienduizenden euro's. Het scheelt veel als we dat op deze wijze kunnen voorkomen. Nog afgezien van de vreugde die de eigenaar ervan heeft als hij zijn eigen auto weer in zijn bezit heeft."

Rougoor: "Met OHRA hebben we afgesproken dat wij de tweet opstellen, omdat wij over alle gegevens uit het Vermiste Auto Register beschikken. Dit is een centraal systeem waarop ook politie, verzekeraars en RDW zijn aangesloten."

Valse meldingen

De tweet die de verzekeraar vervolgens wereldkundig maakt, bevat kenteken, merk, type en kleur van het voertuig en de datum, plaats en het tijdstip van de diefstal. Natuurlijk gebeurt dit pas na goedkeuring van de eigenaar van het gestolen voertuig. Het VbV filtert ook de reacties op Twitter, zodat er geen valse meldingen op Twitter komen te staan. Als een auto of motor is teruggevonden, volgt er ook een tweet.

Rougoor ziet mogelijkheden voor de sector: "In feite hebben alle verzekeraars hier baat bij. We verwachten dan ook dat meer verzekeraars interesse hebben."

Plaats op:
Datum: 27 januari 2012
Categorie: Technologie & Innovatie
Bron: Verbond van Verzekeraars
Gerelateerde artikelen  
26-07-2017 Nieuws Gestolen voertuigen sneller in beeld op bedrijventerreinen Utrecht
06-12-2011 Nieuws VinCube moet doorbraak tegen voertuigcriminaliteit zijn
23-01-2013 Nieuws Vorig jaar vooral veel jonge auto’s gestolen
09-06-2013 Nieuws AVc: autodieven steeds professioneler
25-01-2012 Nieuws Vooral (jonge) Volkswagen in trek bij dievengilde
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,84 seconden.