Nieuws  
 

Vanaf 1 januari 2012 maakt GOVCERT.NL deel uit van het nieuwe Nationale Cyber Security Centrum. Dit centrum, afgekort NCSC, zal voortbouwen op de expertise en dienstverlening van GOVCERT.NL.

Groot verschil is dat het centrum een publiek-private samenwerking is. De dienstverlening is vooral gericht op overheidsorganisaties en bedrijven in vitale sectoren en zal zich in de loop van de tijd sterk uitbreiden. Het centrum is een belangrijk onderdeel van de Nationale Cyber Security Strategie.

Het Nationaal Cyber Security Center heeft als belangrijkste doelen:

  • verhoging van de weerbaarheid van de samenleving tegen cyberdreiging;
  • de expertise over cyber security vergroten;
  • adviseren over beveiliging;
  • respons op dreiging en aanvallen en;
  • crisiscoördinatie

Publiek-private samenwerking

Om deze doelen te bereiken hebben de politie, het openbaar ministerie en inlichtingendiensten, liaisons bij het NCSC. Bovendien zal het centrum met bedrijven en wetenschappers samenwerken in projecten en programma's. Het NCSC zal deze samenwerking in de komende jaren verder vorm geven.

Cyber Security Strategie

Het NCSC is een onderdeel van de Nationale Cyber Security strategie die in 2011 door het kabinet werd vastgesteld. De oprichting van het NCSC maakt deel uit van deze strategie. "Alleen met een gezamenlijke, actieve aanpak door de spelers in het cyber security domein kan succesvol worden gewerkt aan een veilig Nederland", aldus het NCSC.

Op 30 juni 2011 is de Cyber Security Raad al geïnstalleerd. De Raad is samengesteld uit vertegenwoordigers van publieke en private partijen, onder co-voorzitterschap van Eelco Blok (CEO KPN) en Erik Akerboom (NCTb). Na de officiële opening op 12 januari is het NCSC op internet te vinden op www.ncsc.nl.

Plaats op:
Datum: 3 januari 2012
Categorie: Overheid, Informatie- & databeveiliging
Bron: GOVCERT.NL
Gerelateerde artikelen  
12-01-2012 Nieuws Nationaal Cyber Security Centrum geopend
29-12-2011 Nieuws Cyberbeeld: problematiek digitale veiligheid in kaart
02-07-2011 Nieuws Minister installeert Cyber Security Raad
06-04-2011 Nieuws Benelux ondertekenen intentieverklaring Cyber Security
20-09-2019 Nieuws Valid lid van het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,79 seconden.