Nieuws  
 

GFI Software heeft de resultaten bekend gemaakt van een nieuw onderzoek waaruit blijkt dat het Midden- en Kleinbedrijf de IT-beveiliging niet op orde heeft. Ook ontbreekt het aan duidelijke internetrichtlijnen voor medewerkers. Dit zorgt ervoor dat hun bedrijf onvoldoende is beschermd tegen schadelijke websites en andere online dreigingen.

Voor het onderzoek zijn in de VS 200 IT-beslissers ondervraagd binnen organisaties van vijf tot 249 medewerkers. Het onderzoek is uitgevoerd door Opinion Matters.

GFI Software heeft dit onderzoek laten uitvoeren om inzicht te krijgen in hoe MKB-organisaties omgaan met web monitoring en web filtering. De onderzoeksresultaten laten zien dat twee op de vijf MKB'ers er van overtuigd is dat zij een beveiligingslek hebben gehad door medewerkers die websites bezoeken met malware, besmette downloads of schadelijke code.

Ongepaste websites

Opvallend is dat de meeste organisaties die web monitoring-software gebruiken deze oplossing niet inzetten om het netwerk te beschermen tegen deze gevaren. 24 procent van de respondenten gebruikt het vooral om de productiviteit van medewerkers te verbeteren en 13,5 procent om de bandbreedte en snelheid van het netwerk te behouden.

Zo'n 11,5 procent van de respondenten geeft aan deze software in te zetten om te voorkomen dat medewerkers ongepaste websites bezoeken. Van alle ondervraagde MKB'ers gebruikt slechts 11,5 procent helemaal geen web monitoring- of web filtering-software.

De belangrijkste onderzoeksresultaten:

• 55 procent van de MKB'ers die gebruik maakt van een web monitoring-oplossing geeft aan dat bescherming tegen besmette websites niet hun prioriteit heeft.
• 70 procent van degenen die geen web monitoring- of web filtering-software gebruiken, beweert dat het online gedrag van medewerkers binnen hun organisatie geen probleem is.
• Ongeveer een derde (27,5 procent) van de MKB'ers heeft geen beleid voor het gebruik van sociale netwerksites zoals Facebook en Twitter.
• 16 procent van de MKB'ers heeft wel richtlijnen voor het gebruik van social netwerksites, maar beschikt niet over de middelen om te monitoren of medewerkers zich aan de richtlijnen houden.

"De onderzoeksresultaten laten zien dat de mogelijkheden van web monitoring nog niet volledig bekend zijn en dat deze oplossingen steeds belangrijker worden voor de IT-beveiliging binnen het MKB", stelt Phil Bousfield, general manager Infrastructure Business Unit bij GFI Software.

Hij vervolgt: "Het beschermen van het netwerk tegen gevaarlijke websites en downloads zou een topprioriteit voor IT-managers moeten zijn. Web monitoring-oplossingen bieden IT-beheerders een extra beveiligingslaag voor het netwerk tegen online dreigingen. Medewerkers worden hiermee bovendien geholpen bij het maken van betere en veiligere keuzes wanneer zij online zijn. Het helpt MKB'ers om de balans te vinden tussen de voordelen van internettoegang en de risico's die dit met zich meebrengt."

Plaats op:
Datum: 18 november 2011
Categorie: Informatie- & databeveiliging
Bron: GFI Software
Gerelateerde artikelen  
25-07-2007 Nieuws Vals gevoel van veiligheid tegen internetbedreigingen
03-12-2007 Nieuws ICT'er neemt het niet nauw met online beveiliging
07-10-2010 Nieuws Bedrijven moeten online gevaren eerder aanpakken
22-08-2011 Nieuws Geboortedatum favoriet als wachtwoord
07-12-2009 Nieuws Security grootste zorg bij ‘het nieuwe werken'
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,85 seconden.