Nieuws  
 

Sinds kort biedt verzekeringsspecialist Marsh organisaties de mogelijkheid zich te verzekeren tegen de financiële gevolgen van cybercrime. Met de Dataguard verzekering worden IT-risico's eerst in kaart gebracht en worden vervolgens de informatie-systemen zo goed mogelijk beschermd.

Marsh stelt hiermee de enige partij in Nederland te zijn die zowel de indirecte als de directe financiële gevolgen van cybercriminaliteit dekt. Volgens Erik van de Velde, Executive Broking Specialist bij Marsh, sluiten de traditionele verzekeringspolissen vaak de cyberrisico’s uit. Hierdoor kunnen organisaties geen dekking krijgen voor de financiële gevolgen van opzettelijke schade, fraude, menselijke fout of virussen.

"Dit is opmerkelijk aangezien het vaak om bedrijfskritische processen gaat en de schade enorm kan oplopen." Indien een groot postorderbedrijf een dag uit de lucht is, loopt het al snel zo’n 15.000 orders mis. Op jaarbasis loopt de schade dus al snel op tot vele miljoenen euro’s.

Van de Velde constateert een toenemende vraag uit de telecommerce en e-commerce branche, maar ook bij ziekenhuizen waar de afhankelijkheid van IT-systemen groot is.

bron: Computable

Plaats op:
Datum: 6 juli 2006
Gerelateerde artikelen  
29-02-2012 Nieuws Aon: Verzekeraars nog niet voorbereid op digitale risico’s
06-07-2006 Nieuws Onderzoek Iron Mountain: gebruikers vertrouwen blind op laptopbeveiliging
28-06-2017 Nieuws Nederland in top 5 door Petya-ransomware getroffen landen
03-05-2011 Nieuws WatchGuard samen met Mitel in databeveiliging
25-02-2010 Nieuws Smartphone-rage nachtmerrie voor ondernemers
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,75 seconden.