Nieuws  

Securitas heeft als één van de eerste beveiligingsbedrijven de audit voor het Keurmerk Beveiliging succesvol doorlopen. Het Keurmerk Beveiliging van de Vereniging van Particuliere Beveiligingsorganisatie biedt opdrachtgevers zekerheid met betrekking tot kwaliteit, professionaliteit en integriteit.

Beveiliging is een complex en veelomvattend vakgebied, waarbij de kwaliteit van de dienstverlening veelal is terug te voeren op de professionaliteit en integriteit van de beveiligingsmedewerkers. Ondanks het gebruik van Service Level Agreements blijft ‘kwaliteit’ een moeilijk meetbaar en rekbaar begrip. Het Keurmerk Beveiliging voorziet hierin als uniforme norm en garantie voor een goede dienstverlening.

Het Keurmerk Beveiliging is begin 2006 ten doop gehouden. Naast de inhoudelijke eisen bestaat het keurmerk uit een implementatiedocument, een checklist en een beschrijving van een voorwaarden voor het certificatieproces. Deze documenten helpen bedrijven het keurmerk in te voeren. Per eis zijn voorwaarden opgesteld en is de route aangegeven hoe bedrijven deze kan implementeren in het eigen bedrijf. Met behulp van de checklist kunnen bedrijven zelf toetsen of ze aan de gestelde eisen voldoen.

Beveiligingsbedrijven komen in aanmerking voor het Keurmerk, nadat door een onafhankelijke en deskundige Certificerende Instelling is vastgesteld of aan alle eisen en voorwaarden is voldaan. De audit is bij Securitas door de Certificerende Instelling KEMA Quality naar volle tevredenheid afgerond, en het rapport ligt nu bij de Vereniging van Particuliere Beveiligingsorganisaties die het Keurmerk Beveiliging toekent.

De eisen en voorwaarden in de audit waaraan moet worden voldaan hebben onder meer betrekking op de organisatie, het kwaliteitsbeheer en de klachtenbehandeling, het integriteitsbeleid, het middelenbeheer, de dienstverlening, het regelmatig evalueren en zo nodig opstarten van verbeterprocessen.

Securitas is een beursgenoteerde particuliere beveiligingsonderneming. Met een omzet in 2005 van 7 miljard euro, 217.000 medewerkers en activiteiten in meer dan 20 landen is Securitas de grootste beveiligingsorganisatie ter wereld.  

 

Plaats op:
Datum: 6 juli 2006
Bron: Securitas Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
18-01-2010 Nieuws Keurmerk Beveiliging voor Safened BV
19-04-2011 Nieuws Trigion als eerste met keurmerk Evenementenbeveiliging
29-07-2010 Nieuws Securitas Alert Services ontvangt keurmerk kwaliteitsmanagement ISO9001
03-10-2006 Nieuws Keurmerken Beveiliging
08-06-2009 Nieuws Keurmerk voor MAATbeveiliging
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,79 seconden.