Nieuws  
 

Beveiliger G4S en Mercedes-Benz introduceren op ecomobiel 2011, de vakbeurs voor groene mobiliteit, 's lands eerste volledig elektrisch aangedreven geldwagen. Als basis dient de in serie geproduceerde Mercedes-Benz Vito E. De 'groene geldwagen' van G4S gaat dienst doen in Rotterdam.

De wagen heeft een actieradius van ongeveer 80 kilometer. Hij stoot geen uitlaatgassen uit wat de geldwagen uitermate geschikt maakt om de binnenstad van Rotterdam te bedienen, waar winkels dicht bij elkaar liggen.

Volgens Mercedes vormt de specifieke inzet en uitvoering van dit voertuig een primeur waarvoor ook in het buitenland veel belangstelling is.

Tempo

G4S Cash Solutions zegt tempo gemaakt te hebben met de ontwikkeling van de groene geldwagen. Zes maanden geleden kondigde G4S aan de haalbaarheid van een 100% elektrische geldwagen in Nederland te onderzoeken, na de succesvolle pilot van een elektrische geldwagen in Londen. Dit was mogelijk door nauwe samenwerking met Mercedes Benz. G4S is een van de eerste particuliere ondernemers in Nederland die de in serie geproduceerde Vito E heeft afgenomen.

Volgens Gert Askes, Algemeen Directeur van G4S Cash Solutions, laat G4S wederom zien dat zij voorop loopt met innovatieve oplossingen: "Het wagenpark van G4S is fors, wij realiseren ons dat we daarmee het milieu belasten en nemen op dat gebied dan ook onze verantwoordelijkheid. De Groene Geldwagen is uitermate geschikt voor de Nederlandse markt, waar winkels vaak dicht bij elkaar liggen en tegelijkertijd bediend kunnen worden."

Kosten- en CO2-reductie

Niet alleen de ondernemer, maar ook het winkelend publiek zal de Groene Geldwagen omarmen: "Veel geldwagens moeten uit veiligheidsoverwegingen hun motor laten draaien wanneer zij stilstaan. Een elektrische geldwagen kent dit probleem niet", aldus Askes. "Als het aan ons ligt, zal de groene geldwagen dan ook op den duur de standaard binnen onze branche behoren. De combinatie van veiligheid, kosten- en CO2-reductie spelen hierin een doorslaggevende rol."

Safe Express

Voor €14,50 kunnen ondernemers in Rotterdam gebruik maken van de groene geldwagen. G4S zet de elektrische wagen speciaal in voor Safe Express, een laagdrempelige vorm van geldtransport voor ondernemers met relatief lage afstortbedragen. Met deze dienst hoeven ondernemers niet langer zelf over straat maar storten hun omzet veilig in eigen zaak.

Inmiddels wordt deze dienst in heel Nederland aangeboden en storten ruim 2.000 kleinere ondernemers hun dagomzet in eigen zaak. Met de toename van het aantal ondernemers dat gebruikt maakt van Safe Express en het feit dat de gemeente Rotterdam veel initiatieven initieert om de CO2- uitstoot in 2025 gehalveerd te hebben, wil G4S de stad Rotterdam graag de kans bieden om de eerste Nederlandse stad te zijn met een volledige elektrische geldwagen.

G4S presenteert de groene geldwagen op 27 september op de ecomobiel 2011 in Ahoy Rotterdam. 

Plaats op:
Datum: 26 september 2011
Categorie: Technologie & Innovatie
Gerelateerde artikelen  
08-06-2011 Nieuws G4S dringt CO2-uitstoot geldtransport terug
15-03-2011 Nieuws G4S wil elektrisch geldtransport in Nederland
29-10-2010 Nieuws Nieuwe geldwagens G4S
07-10-2011 Nieuws 'Goedkoop' waardetransport G4S maakt groeispurt
20-04-2011 Nieuws Nieuwe stortmethode moet veiligheid op werkvloer vergroten
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,81 seconden.