Nieuws  
 

Bedrijven die gebruik maken van certificaten van DigiNotar, om hun communicatie op internet te beveiligen, moeten snel overstappen op andere dienstverleners van beveiligingscertificaten. Dat raadt VNO-NCW deze bedrijven aan. Minister Donner van Binnenlandse Zaken zegde dit weekend het vertrouwen in certificatiedienstverlener DigiNotar op.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft inmiddels ook het bewind over het bedrijf overgenomen. Aanleiding voor Donner om het vertrouwen op te zeggen in DigiNotar is een onderzoek door Fox IT naar een hack die in juli is gedaan bij dit bedrijf. Daaruit is gebleken dat behalve certificaten voor private websites, mogelijk ook certificaten voor overheidswebsites niet betrouwbaar zijn.

De certificaten voor websites van de rijksoverheid en daaraan gelieerde diensten moeten de komende week (of weken) worden vervangen door certificaten van andere leveranciers.

Govcert.nl raadt ook bedrijven aan, die van DigiNotarcertificaten gebruik maken, snel over te stappen op andere certificatiedienstverleners. VNO-NCW adviseert hierbij op de opmerkingen van Govcert.nl te letten die worden genoemd in de factsheet over bijvoorbeeld aanpassingen bij Windowssystemen. Nadere informatie is ook te vinden bij Logius.

Fatale termijnen

Afgelopen weekend is gewerkt aan een richtlijn over hoe om te gaan met fatale termijnen. Te denken valt aan deadlines voor inleveren van stukken voor rechtszaken, bij Belastingdienst en andere toezichthouders die bij overschrijden daarvan nadelige consequenties hebben.

Ook Google, Mozilla en andere browsermakers hebben het vertrouwen in certificaten van DigiNotar opgezegd en passen momenteel hun software aan. VNO-NCW raadt het updaten daarvan aan. Na updaten kunnen klanten of gebruikers een melding krijgen dat veiligheid van de site niet kan worden gegarandeerd.

Plaats op:
Datum: 5 september 2011
Categorie: Overheid
Bron: VNO-NCW
Gerelateerde artikelen  
24-08-2010 Nieuws G2 certificaten vanaf 2011 verplicht
07-09-2011 Nieuws KPMG: Beveiliging websites kan niet zonder digitale certificaten
03-07-2008 Nieuws De nieuwe wet Ruimtelijke Ordening (Wro)
12-01-2011 Nieuws Vasco Data Security neemt DigiNotar over
24-08-2010 Achtergrondartikelen G2 certificaten vanaf 2011 verplicht
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,81 seconden.