Nieuws  
 

De stuurgroep Rookmelders zoekt innovatieve ideeën om verhuurders te stimuleren in al hun woningen een rookmelder te plaatsen. Op de website is daarvoor de 'Battle of concepts' geopend.

Jaarlijks zijn er zo'n 7.000 woningbranden met gemiddeld 657 gewonden en 50 doden. Een rookmelder in alle woningen betekent een halvering van het aantal gewonden en doden als gevolg van een woningbrand. Met name in kleine en goedkope huurwoningen zijn er weinig rookmelders, terwijl in deze woningen het risico op een brand een stuk hoger ligt.

De stuurgroep Rookmelders heeft daarom een battle geplaatst op de website Battle of concepts met de vraag: ‘Hoe stimuleer je verhuurders om in al hun woningen rookmelders te (laten) plaatsen?'.

Battle of concepts

Op battleofconcepts.nl zoeken bedrijven en overheidsinstanties innovatieve ideeën en creatieve oplossingen voor allerlei soorten vraagstukken. Bijvoorbeeld nieuwe ideeën voor een marketingcampagne of een oplossingen voor een maatschappelijk vraagstuk.

Stuurgroep Rookmelders

De stuurgroep Rookmelders is een samenwerkingsverband van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Veiligheid en Justitie, het NIFV, de NVBR en de Nederlandse Brandwonden Stichting. Samen werken zij aan het vergroten van het aantal woningen met rookmelders.
Nationale brandpreventieweek

Deze campagne is onderdeel van de Nationale brandpreventieweek in oktober 2011.

Plaats op:
Datum: 25 augustus 2011
Categorie: Aanbiedingen & Acties
Bron: Het CCV
Gerelateerde artikelen  
01-11-2011 Nieuws Innovatieprijs voor rookmelder in plafondkap lamp
03-12-2009 Nieuws Plaatsen rookmelders morele verplichting
11-05-2011 Nieuws Gratis rookmelders in Utrecht Overvecht
02-11-2009 Nieuws Ter Horst en Van der Laan: rookmelders in alle huizen
02-03-2010 Nieuws Battle beveiligingsbewustzijn inspireert studenten
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,78 seconden.