Nieuws  

ADT, Europa's grootste leverancier van elektronische brandbeveiliging- en veiligheidsoplossingen, presenteert Triotec, de intelligente brandmelder. De Triotec combineert waarnemingen van rook-, CO- en hittesensoren in één enkele brandmelder in combinatie met de MZX Technology®.

Het nodeloos uitrukken van de brandweer brengt hoge kosten met zich mee, heeft gevolgen voor de verkeersveiligheid en leidt tot onnodige ergernis en demotivatie van brandweerlieden. De brandweer en overheid zoeken naar maatregelen om het aantal onterechte meldingen terug te dringen. Eén daarvan zou het invoeren van het nieuwe bouwbesluit 2012 kunnen zijn om zodoende de valse doormeldingen naar de brandweer drastisch te reduceren.

Ook zal de verantwoordelijkheid voor een goede werking van een automatische brandmeldinstallatie nadrukkelijker bij de eindgebruiker komen te liggen. Het betrouwbaar maken van meldingen door het toepassen van automatische alarmverificatie zou wat ADT betreft een veiligere en minder drastische oplossing voor de directe doormeldingen kunnen zijn. De politie heeft hier goede ervaringen mee, waar het meldingen door inbraakinstallaties betrof, en ADT vertaalt het principe van alarmverificatie nu naar de brandbeveiliging.

Wanneer één sensor rook detecteert (1e melding) wordt die waarneming door een andere sensor geverifieerd op bijvoorbeeld detectie van CO of hitte (2e melding). Deze combinatie is ook mogelijk met brandmelders in aangrenzende ruimten. Bij de 1e melding kan de facilitair manager of een bedrijfshulpverlener (BHV) worden gewaarschuwd en bij de 2e melding (verificatiemelding) een alarm naar de brandweer worden doorgezet.

De Triotec automatische brandmelder kan hierin een belangrijke rol spelen om optimaal en betrouwbaar brand te detectern. Het is cruciaal om alle drie de elementen die bij een brand aanwezig zijn te controleren en een brand zo spoedig mogelijk te detecteren en te verifiëren. Dit is bijzonder belangrijk bij langzame, smeulende branden, waarvan bekend is dat zij gedurende uren slechts lage hoeveelheden rook en hitte, maar een gevaarlijk hoog niveau aan koolstofmonoxide produceren.

Plaats op:
Datum: 28 juli 2011
Categorie: Technologie & Innovatie
Bron: ADT Fire and Security Nederland
Gerelateerde artikelen  
14-03-2011 Nieuws ADT toont oplossingen tijdens Safety & Security Amsterdam
15-11-2012 Nieuws Protocol Automatische Doormelding: via PAC naar RAC
15-11-2012 Nieuws VEBON komt met nieuw protocol branddoormelding
18-12-2012 Nieuws CBS: Meer brandmeldingen in 2011
26-04-2011 Nieuws VEBON vreest (nog) langere aanrijtijden brandweer
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,84 seconden.