Nieuws  
 

Bosch Security Systems introduceert een HD beveiligingscamera, de 1080p HD camera. Deze nieuwe camera heeft een hoge beeldkwaliteit en grote mate van efficiency. Het ingebouwde IVA-systeem (Intelligente Video Analyse) zorgt voor videoanalyse in de camera zelf, alarmeert proactief en doorzoekt de beelden sneller en eenvoudiger. Dit scheelt kostbare tijd en er wordt optimale ondersteuning verleend aan de operator in de meldkamer.

Waar beveiligingscamera's bij de traditionele manier van werken allemaal zijn aangesloten op een centrale server die de beelden verzamelt en analyseert, brengt Bosch Security Systems nu het IVA-systeem ín de camera zelf. Een unieke manier van beeldverwerking en -analyse en een aanzienlijke verbetering met betrekking tot beveiliging en veiligheid. Dit IVA-systeem gaat op een intelligente manier met beelden om, waarbij er vooraf al gerichte zoekopdrachten in de camera kunnen worden ingevoerd. Er kijkt als het ware een extra paar ogen met de operator mee, zonder dat er iets gemist wordt. Ieder detail wordt vastgelegd en het IVA-systeem herkent zelf belangrijke gebeurtenissen of eigenschappen, waarna het systeem een signaal aan de operator doorgeeft.

Doordat de videoanalyse in de camera zelf plaatsvindt is er geen centrale server meer nodig, waardoor er risicospreiding is in het geval van storingen. Het voordeel hiervan is dat, mocht er onverhoopt een storing in een camera met IVA-systeem plaatsvinden, de data van één camera verloren gaan en niet van het hele systeem. Omdat de IVA onafhankelijk op iedere camera werkt, betekent dit daarnaast een ontlasting van de servers en dataopslag en leidt het tot hogere betrouwbaarheid en kostenbesparingen.

De nieuwe beveiligingscamera van Bosch Security Systems heeft een tot zes keer hogere resolutie dan de standard definition (SD) camera's; deze HD camera met een resolutie van 1080p heeft maar liefst 614% meer pixels dan een SD camera. Ook de beeldverhouding wordt vergroot: van 4:3 (SD) naar 16:9 (HD). Dit levert naast meer zicht en details - 1 HD camera staat hierdoor gelijk aan meerdere SD camera's - ook meer bruikbare data op.

Plaats op:
Datum: 30 mei 2011
Bron: Bosch Security Systems B.V.
Gerelateerde artikelen  
30-09-2011 Nieuws Nieuwe IP dag- en nachtcamera van Bosch
26-03-2012 Nieuws Hitachi camera herkent 36 miljoen gezichten per seconde
27-06-2019 Nieuws Lekker slapen met een beveiligingscamera
07-09-2011 Nieuws Bosch Security Systems in nieuwe 'kleine' toepassingen
21-04-2006 Nieuws Sony introduceert Intelligente IP high speed dome camera
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,85 seconden.