Nieuws  

ADT, Europa's grootste leverancier van elektronische brandbeveiliging- en veiligheidsoplossingen, heeft de Frontline Communicator EX, een nieuwe generatie bodycam van AudiSoft Technologies, toegevoegd aan zijn portfolio. Dit nieuwe communicatiesysteem stelt de gebruiker in staat een videoverbinding op te zetten en mondeling te overleggen met een collega op afstand waardoor deze hem onmiddellijk kan bijstaan in noodsituaties.

De Frontline Communicator EX is een draadloos en draagbaar communicatiesysteem dat ontworpen is om de gebruiker handsfree te laten communiceren, desnoods in risicovolle omstandigheden. Het systeem is veel geavanceerder dan de EX bodycams die nu al op de markt zijn. Deze camera's kunnen alleen beelden opnemen of live doorzenden. Met de Frontline Communicator EX is het niet alleen mogelijk videobeelden real-time te versturen, maar ook om een audioverbinding op te zetten met de collega's die de beelden ontvangen. Daarbij bevat het systeem een tweede, handheld, camera die gebruikt kan worden om in te zoomen op details.

Norbert Stellaard, Senior Account Manager Infra Solutions ADT Benelux, legt uit hoe de geavanceerde bodycam kan worden ingezet in de zorgsector. "Een flying doctor die bij een patiënt een bijzondere of ernstige aandoening tegenkomt, kan beelden naar een specialist sturen en mondeling de mogelijke behandelingen met hem bespreken. De specialist kan hem vervolgens vragen in te zoomen om een beter beeld te krijgen van de aandoening. De patient profiteert hiervan omdat er direct specialistisch advies ingewonnen wordt en de juiste behandeling gestart kan worden."

De bodycam is geschikt voor gebruik in veel meer sectoren dan alleen de gezondheidszorg. Zo kan hij bijvoorbeeld in de chemische industrie of op boorplatformen ingezet worden ter ondersteuning van onderhoudsmonteurs, zowel bij het onderhoud van de installaties als voor trainingsdoeleinden. Ook opsporingsdiensten kunnen het systeem gebruiken.

De oplossing bestaat uit een headset met camera, richtmicrofoon en laserpointer en een aan de broekriem te hangen transmissiestation dat een PDA bevat en een handheld camera waarmee ingezoomd kan worden. De gebruiker kan foto's ontvangen op de PDA die hem kunnen helpen zijn werk beter of gemakkelijker te doen.

De Frontline Communicator EX zoekt standaard contact met een WiFi netwerk om zijn informatie te kunnen verzenden. Wanneer er geen draadloos netwerk beschikbaar is, kan een mobiele telefoon of satelliettelefoon ingezet worden om een verbinding tot stand te brengen. Het systeem is gecertificeerd volgens de ATEX Zone 2-norm, voor gebruik in risicovolle omgevingen.

Plaats op:
Datum: 13 mei 2011
Bron: ADT Fire and Security Nederland
Gerelateerde artikelen  
14-03-2011 Nieuws ADT toont oplossingen tijdens Safety & Security Amsterdam
31-12-2018 Nieuws Steeds meer Europese politiekorpsen gebruiken bodycam
31-08-2006 Nieuws Draadloze camera D-link biedt continue bewaking voor thuis en kantoor
24-03-2020 Nieuws Flexibele bodycam-oplossing van Axis
22-02-2012 Nieuws 240 aanhoudingen per maand door Haagse camera's
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 8,47 seconden.