Nieuws  
 

AMSTERDAM - Beveiligingsbedrijf Fortinet heeft een softwarepakket gelanceerd dat mobiele telefoons en PDA's beschermt tegen onder meer hackers, spam en virussen. De zogeheten FortiClient biedt bescherming aan apparaten die onder de besturingssystemen Windows Mobile en Symbian draaien.

Mobiele telefoonbedrijven en telefoonproducenten zijn met FortiClient Mobile in staat hun abonnees en gebruikers betere beveiliging te bieden. De software is volgens de producent de eerste mobiele beveiligingsoplossing die volledige antivirus, MMS/SMS anti-spam, personal firewall en adresboekprotectie biedt.

Mobiele telefoonservices en mobiele applicaties zijn kwetsbaar voor een veelheid aan aanvallen. Doombot, een zware mobiele virusaanval die vorig jaar bekendheid kreeg, leverde het harde bewijs dat mobiele apparaten, smartphones en PDA’s in hoog tempo het nieuwe doelwit worden voor gerichte cyberaanvallen.

Doombot was een Denial of Service (DOS) aanval. Het virus was ontwikkeld om mobiele apparaten te besmetten via het web, MMS/SMS en Bluetooth met de bedoeling om het verbruik van batterijstroom op te voeren en het weer opstarten van het apparaat onmogelijk te maken.

Plaats op:
Datum: 28 juni 2006
Gerelateerde artikelen  
03-07-2006 Nieuws Fortinet lanceert eerste beveiligingspakket voor mobiele telefoons
21-09-2011 Nieuws McAfee: mobiele (zakelijke) bedreigingen nemen toe
08-11-2007 Nieuws Alles-in-een beveiliging voor mobiele apparaten
20-11-2017 Nieuws Onderzoek wijst uit: alle bedrijven slachtoffer mobiele aanvallen
23-08-2019 Nieuws Android smartphones niet optimaal beveiligd tegen virussen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,8 seconden.