Nieuws  
 

Kaspersky Lab, ontwikkelaar van oplossingen voor content- en netwerkbeveiliging, neemt wereldwijd de derde plaats in als leverancier van beveiligingssoftware voor consumenten. Dit concludeert marktonderzoeksbureau Gartner in zijn jaarrapport ‘Market Share: Security Software, Worldwide, 2010'.

Volgens Gartner steeg het aandeel van Kaspersky Lab in de mondiale IT-beveiligingsmarkt voor consumenten in 2010 naar negen procent, een toename van twee procentpunt in vergelijking met de resultaten van 2009. De inkomsten van Kaspersky Lab uit de verkoop van IT-beveiligingsproducten voor consumenten groeiden in 2010 met 42 procent ten opzichte van een jaar eerder. Sinds 2008 is het aandeel van Kaspersky Lab in deze markt met zeven procent gestegen. Daarmee presteerde het bedrijf aanzienlijk beter dan zijn belangrijkste concurrenten. In 2010 klom Kaspersky Lab naar de derde plaats als leverancier van beveiligingssoftware voor consumenten wereldwijd.

Kaspersky Lab is, aldus Gartner, op dit moment qua omvang de vijfde leverancier van Enterprise Endpoint Protection. Het bedrijf realiseerde in 2010 een van de hoogste groeicijfers in zijn sector (plus dertig procent). Het heeft alles in huis om zijn marktpositie in dit segment verder te verbeteren.

"Voor een consistente marktgroei zijn verschillende factoren van cruciaal belang: de kwaliteit van de producten, betere detectiecijfers en een betere ondersteuning," zegt Eugene Kaspersky, CEO en medeoprichter van Kaspersky Lab. "Door op deze essentiële punten te investeren, slagen wij erin om onze marktpositie continu te verbeteren. Dit wordt bevestigd door tal van vooraanstaande marktonderzoeksbureaus in de wereld. Dat wij wereldwijd nu de derde leverancier van IT-beveiligingsproducten voor consumenten zijn, zien we als een grote prestatie. Wij zullen echter niet rusten voordat we onze greep op de markt nog verder versterkt hebben."

Plaats op:
Datum: 12 april 2011
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: Kaspersky Lab
Gerelateerde artikelen  
20-12-2010 Nieuws Kaspersky Lab blijft wereldwijd groeien
17-11-2009 Nieuws Kaspersky Lab bij de top 4 leveranciers van beveiligingsoplossingen
07-09-2010 Nieuws Kaspersky Internet Security 2010 krijgt predikaat ‘Beste Koop'
22-10-2010 Nieuws Check Point boekt recordomzet in derde kwartaal 2010
28-06-2010 Nieuws Kaspersky Lab opent nieuwe vestiging in de Benelux
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,82 seconden.