Nieuws  
 

Gegevensverlies kan het voortbestaan van een bedrijf bedreigen. Toch is de meerderheid van de bedrijven er niet op voorbereid om een gegevensramp op te lossen. Dat is de conclusie van een recente studie door MacArthur Stroud in opdracht van Iron Mountain, de grootste informatiemanager ter wereld.

Een derde van de bedrijven erkent dat gegevensverlies hun bedrijfsvoering ernstig zou verstoren. Maar bij veertig procent van de bedrijven, ontbreekt zelfs een jaarlijkse test van hun crisisbestrijdings-systemen. Terwijl experts aanraden dat deze systemen minstens elke twee tot drie maanden worden getest.

Hoe goed zijn bedrijven voorbereid op het verlies van gegevens en hoe hebben zij hun back-ups georganiseerd? Iron Mountain heeft een gratis online checklist op de site http://eu.ironmountain.com/content/nl_osdpsurvey staan. Door de zeven vragen uit deze lijst te beantwoorden, moeten zij het niveau van hun crisisbestrijding kunnen vaststellen.

Nadat de antwoorden zijn verwerkt, ontvangen deelnemers een samenvatting van de resultaten en een gratis analyse van hun eigen situatie op basis van hun antwoorden op de checklist.

Back-up tape op kantoor

Wat de oorzaak ook kan zijn - brand, waterschade of falen van het datacenter - verlies van gegevens kan elke organisatie treffen. Daarom moeten bedrijven voor het slechtste geval een waterdichte aanpak hebben klaarliggen die voorziet in back-ups en herstel van databases, zodat de organisatie binnen enkele uren weer in bedrijf is - in plaats van na dagen.

Indien zo'n aanpak niet beschikbaar is, kunnen de gevolgen zeer ernstig zijn. Als de e-mails van enkele uren kwijtraken, zal dat leiden tot enig productieverlies. Maar als transactiegegevens en productiegegevens over een zelfde periode zoekraken, kan dat catastrofale gevolgen hebben voor de bedrijfsprocessen en voor de winstgevendheid.

Een recente studie in zes Europese landen uitgevoerd door de onafhankelijke marktonderzoeker Work Research voor Iron Mountain, toont aan dat met name het MKB moeizaam vooruit komt wat betreft gegevensveiligheid. Ofschoon 63 procent van de respondenten stelt dat ze veel aandacht besteden aan informatie-management, toont hetzelfde onderzoek aan dat slechts 30 procent zijn back-ups opslaat in een veilige ruimte elders dan het eigen kantoor. Als het gaat om fysieke gegevensdragers, zoals documenten en dossiers, valt dit zelfs terug tot slechts 21 procent.

 

Plaats op:
Datum: 7 april 2011
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: Iron Mountain
Gerelateerde artikelen  
22-06-2006 Nieuws Laptopverliezers hardleers
06-07-2006 Nieuws Onderzoek Iron Mountain: gebruikers vertrouwen blind op laptopbeveiliging
18-07-2006 Nieuws Unilever beschermt gedistribueerde data met Iron Mountain
21-01-2010 Nieuws Connected®-back-upoplossing van Iron Mountain
25-01-2013 Nieuws Iron Mountain: bedrijven accepteren datalekken
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,81 seconden.