Nieuws  
 

Atos Origin introduceert tijdens CeBIT haar cloud-based beveiligingsoplossing Atos High Performance Security (AHPS). CeBIT - 's werelds grootste IT-vakbeurs - is gisteren in Hannover geopend. Sinds 2002 is Atos Origin de internationale IT-partner van de Olympische Spelen. Op basis van deze ervaring ontwikkelde de IT-dienstverlener AHPS. Deze oplossing brengt bedrijven op de hoogte van inbreuken op de IT-infrastructuur. Bovendien stelt AHPS hen in staat de kosten voor IT-beveiliging substantieel te verlagen en te voldoen aan compliance-vereisten. Atos Origin biedt klanten vanuit een Europees controlecentrum gestandaardiseerde beveiligingsoplossingen. Deze intelligente oplossingen zijn gebaseerd op risicoanalyses en tools die zijn ontwikkeld om de beveiliging bij bedrijven te waarborgen.

"Hackers of andere kwaadwillenden hoeven slechts één keer hun slag te slaan als zij een bedrijf schade willen toebrengen", aldus Rob Pols, CEO van Atos Origin Nederland. "Om deze reden kunnen bedrijven het zich niet veroorloven concessies te doen aan hun IT-beveiliging. Bovendien worden IT-infrastructuren steeds complexer, waardoor ook inbreuken hierop een steeds geraffineerder karakter krijgen. Met Atos High Performance Security bieden we klanten de mogelijkheid gebruik te maken van onze ervaringen bij de Olympische Spelen door  hun IT-beveiliging aan ons toe te vertrouwen."

AHPS wordt gehost in een cloud-infrastructuur vanuit een European Security Operations Centre dat 24/7 in bedrijf is. De oplossing is gebaseerd op uitgebreide risicoanalyses en een systeem voor Security Information en Event Management (SIEM). Atos Origin stelt een risicoprofiel op en analyseert de behoeften van elke onderneming. Op basis hiervan traceert AHPS mogelijke incidenten, brengt ze met elkaar in verband en stelt mogelijke bedreigingen vast. In overleg met de klant implementeert Atos Origin richtlijnen die relevante beveiligingsinbreuken indelen op basis van prioriteiten. Bij ernstige incidenten wordt automatisch een signaal gegeven. Klanten kunnen bovendien gebruikmaken van een Security Management Portal. Deze biedt dag en nacht toegang tot informatie over de status van bedreigingen en getroffen maatregelen.

Beveiliging pakt gouden medaille

Met AHPS zet Atos Origin de ervaringen in die zij heeft opgedaan als internationale IT-partner van de Olympische Spelen en waarbij een brede groep gebruikers is bediend. Tijdens de 17 dagen van de Olympische Spelen in Beijing in 2008 verwerkte en filterde de IT-dienstverlener dagelijks ruim 12 miljoen IT-veiligheidsincidenten met als doel mogelijke veiligheidsrisico's voor de IT-systemen van  de Olympische Spelen te achterhalen. Hiervan zijn minder dan 100 incidenten geïdentificeerd als bedreigend. Deze zijn allemaal opgelost zonder het verloop van de Olympische Spelen te beïnvloeden. Atos Origin is sinds 2002 Worldwide Information Technology Partner van het Internationaal Olympisch Comité. In deze hoedanigheid is zij verantwoordelijk voor de IT-beveiliging tijdens de Olympische Spelen.

Atos Origin op Cloud Computing World

Atos Origin Introduceert AHPS tijdens Cloud Computing World, onderdeel van de internationale IT-vakbeurs CeBIT 2011. Het Cloud-portfolio van Atos Origin omvat de volledige IT-waardeketen. Onder de noemer AtosSphere biedt Atos Origin IT-infrastructuur en -applicaties, waaronder cloud data management, cloud werkplekoplossingen en oplossingen voor hardware-infrastructuur. Branchegerichte diensten voor de kernprocessen van zakelijke klanten worden bij Atos Origin uitgevoerd onder de naam High Tech Transactional Services (HTTS). Voorbeelden hiervan zijn hoogwaardige diensten die gebruikmaken van mobiele terminals of het Trust Center met als doel de uitwisseling van digitale gegevens te autoriseren.

 

Plaats op:
Datum: 3 maart 2011
Gerelateerde artikelen  
27-01-2011 Nieuws Atos Origin en NXP introduceren end-to-end beveiliging in Smart Grid
15-03-2019 Nieuws Atos versterkt beveiliging Olympische Spelen met identificatie op basis van …
01-10-2009 Nieuws Origin Storage lanceert Data Locker
10-10-2019 Nieuws Overname IDnomic door Atos
19-10-2017 Nieuws Atos komt met oplossing in de strijd tegen cyberaanvallen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,84 seconden.