Nieuws  
 

BIT voldoet aan de internationale standaard voor informatiebeveiliging. BIT is nu gecertificeerd door KEMA voor zowel de datacenter- als internet service provider-diensten en voldoet daarmee aan de normen van ISO/IEC 27001:2005. Dit keurmerk bewijst dat BIT continu werkt aan de verbetering van zijn dienstverlening. BIT is één van de weinige datacenters en internet service providers die voldoet aan dit keurmerk voor informatiebeveiliging.

Officiële erkenning
Alex Bik, technisch directeur BIT: "Informatiebeveiliging is voor ieder IT-bedrijf belangrijk. We zien dat er de laatste jaren steeds meer vraag ontstaat naar officiële erkenning van onze beveiligingsmaatregelen, vandaar dat we anderhalf jaar geleden zijn gestart met het traject ISO 27001. Met de behaalde ISO-certificering laten we onze klanten en de klanten van onze klanten, zoals banken, verzekeraars, betaalproviders en webwinkels, zien dat wij voldoen aan de strengste eisen voor informatiebeveiliging. Het behalen van het ISO-certificaat past in de huidige belangstelling voor privacy, locatie van data-opslag en informatiebeveiliging.

Zowel datacenter als internet service provider
Alex Bik, technisch directeur BIT: "Vaak zie je dat een ISP of datacenter maar voor een deel van zijn diensten ISO gecertificeerd is. Wij hebben gekozen om zowel het datacenter als onze internet service provider-diensten gelijktijdig te laten certificeren. We willen klanten graag een veilige oplossing bieden. Als we iets doen, doen we het graag goed en we willen laten zien dat we beveiliging serieus nemen."

Continu proces
Het certificaat ISO 27001 is geen momentopname, maar een continu proces. Voortdurend worden beveiligingmaatregelen gekeurd via het principe 'plan-do-check-act', een manier van werken die leidt tot continue verbeteringen die eens per jaar door een externe partij worden getoetst via een audit. Daarnaast voert BIT zelf periodieke audits uit. De audits richten zich op de maatregelen die genomen zijn om de beschikbaarheid, integriteit en betrouwbaarheid van (informatie)systemen te waarborgen.

Plaats op:
Datum: 7 december 2010
Bron: BIT
Gerelateerde artikelen  
30-08-2019 Nieuws Sharp ontvangt ISO 27001-certificaat voor databeveiliging
21-09-2018 Nieuws Solipsis BV behaalt ISO 27001 certificering
14-01-2020 Nieuws Digitale Opsporing BV ISO gecertificeerd
11-10-2019 Nieuws Munckhof ontvangt ISO 27001-certificaat voor informatiebeveiliging
11-01-2010 Nieuws Beheersysteem voor informatiebeveiliging Motiv bekroond
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,78 seconden.