Nieuws  
 

McAfee en Riverbed, de IT-infrastructuur performance company, hebben onlangs een uitbreiding van hun samenwerking aangekondigd. De organisaties bieden Web 2.0-beveiligingsmogelijkheden op het Riverbed Services Platform (RSP). Dit partnership benadrukt de toewijding van beide organisaties aan een uitgebreide beveiliging gecombineerd met WAN-optimalisatie-oplossingen voor distributeurs. De McAfee® Web Gateway-oplossing biedt, in combinatie met Riverbed Steelheads, uitgebreide beveiliging voor al het Web 2.0-verkeer voor zowel hoofdkantoren als remote locaties.
 
Het RSP is een gevirtualiseerd platform dat diensten levert voor remote locaties, dat is geïntegreerd met de Steelheads. Hierdoor kunnen klanten verschillende best-of-breed diensten integreren, waar voorheen servers voor nodig waren. Klanten kunnen direct op het RSP virtuele applicaties, zoals McAfee Web Gateway Security, uitrollen waardoor de hardware-infrastructuur footprint op remote locaties geminimaliseerd wordt. Uiteindelijk wordt de operationele overhead zoveel mogelijk gereduceerd. De nieuwe gezamenlijke oplossing is een aanvulling op de bestaande McAfee Firewall Enterprise-software, die nu beschikbaar is op het Riverbed Services Platform. Door gebruik te maken van de oplossingen van McAfee en Riverbed in één toepassing, bieden organisaties versnelde data en toegang tot applicaties voor gebruikers, terwijl de informatie en infrastructuur worden beschermd tegen online bedreigingen.
 
De populariteit van Web 2.0-applicaties is erg gegroeid. Sociale netwerk-applicaties zoals Facebook en Twitter worden veelal ingezet voor marketingactiviteiten, maar zijn ook vaak doelwit voor cybercriminelen die willen infiltreren in corporate systemen. Het voorkomen van aanvallen via sociale media is een grote zorg binnen organisaties, vooral door het gebrek aan inzicht en controle bij verschillende vestigingen. De gezamenlijke oplossing van Riverbed en McAfee herkent de behoefte aan Web 2.0-beveiliging door het aanbieden van intentie-analyse, URL-filtering, antivirus van McAfee, anti-malware-bescherming en WAN-optimalisatie ter bescherming van Web 2.0-activiteiten binnen de organisatie, ongeacht de locatie.
 
"Organisaties beseffen dat Web 2.0 belangrijk is, maar veiligheidsmaatregelen passen vaak niet bij het groeipercentage van de applicaties waar medewerkers mee werken", zegt David Scholtz, senior vicepresident wereldwijde strategische allianties van McAfee. "Organisaties hebben behoefte aan een nieuw controleniveau om kwaadaardige web-aanvallen en datalekken te voorkomen. Door het toevoegen van McAfee Web Gateway, hebben klanten nu de meest volledige beveiligingsoplossing in combinatie met een WAN-optimalisatie-oplossing."
 
"Riverbed stelt zijn klanten in staat om edge-diensten op remote kantoren te consolideren. Hierdoor wordt de IT-footprint verkleind, IT-management vereenvoudigd en kosten verlaagd, terwijl de performance in stand blijft zoals deze over het LAN wordt geboden aan medewerkers", zegt Venugopal Pai, vicepresident mondiale allianties bij Riverbed. "Met de McAfee Web Gateway-beveiliging op het RSP, ervaren organisaties de voordelen samen met de mogelijkheid om zich te beschermen tegen bedreigingen die systemen aanvallen via social media en andere Web 2.0-applicaties."
 
Door het scannen van de inhoud van een webpagina, is McAfee Web Gateway Security in staat om het gedrag te begrijpen en voorspellende modellering te gebruiken om proactief bescherming te bieden tegen aanvallen. Ervaringen met de McAfee Web Gateway Security-oplossingen zijn:

Productiever: de oplossing biedt granulaire controle over hoe en waar web-applicaties worden gebruikt
Zeker: externe aanvragen worden gescand en gekoppeld aan intern verkeer
Efficiënt: verbetert applicatie-performance en verkleint bandbreedtecongestie.


Beschikbaarheid 
De oplossing is vanaf nu wereldwijd beschikbaar.
 

Plaats op:
Datum: 20 oktober 2010
Bron: McAfee
Gerelateerde artikelen  
04-08-2010 Nieuws Riverbed introduceert nieuwe webbeveiligingsoplossing
29-02-2012 Nieuws McAfee komt met database security oplossing
20-07-2010 Nieuws McAfee onthult nieuwe risicobeheer oplossing
22-06-2011 Nieuws McAfee met nieuwe versie Security Management
26-10-2018 Nieuws Snellere gegevensbescherming van McAfee
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,83 seconden.