Nieuws  

ADT Security Services lanceert ADT Forecourt Security, een nieuw bewakingssysteem voor tankstations dat het aantal mensen dat tankt zonder te betalen aanzienlijk vermindert. ADT Forecourt Security legt elk bezoek aan de pomp automatisch vast via bewegende camera’s.

Wanneer iemand begint met tanken, neemt het systeem foto’s van kenteken, persoon en auto. Mocht iemand na het tanken zonder te betalen doorrijden dan worden de tankgegevens samen met de gemaakte foto’s doorgestuurd naar een gerechtsdeurwaarder. Het systeem is ontwikkeld in nauwe samenwerking met een grote brandstofleverancier.

Naast het terugbrengen van het aantal doorrijders vermindert deze oplossing ook de administratieve rompslomp bij de kassa. Het kassasysteem toont tijdens het afrekenen een foto met daarop de auto, het kenteken en de persoon, zodat het direct duidelijk is of de klant voor de juiste pomp betaalt. Dit voorkomt vergissingen en kassacorrecties en bevordert zo het snelle afrekenen.

De beelden kunnen tevens helpen bij het opsporen van plegers van winkeldiefstal, vernieling en overvallen. Nederland is het eerste land waar ADT deze oplossing lanceert. Wilco Schouten, Business Developer Security van ADT: 'De branche leidt jaarlijks ongeveer 12 miljoen euro schade als gevolg van het tanken zonder te betalen. Voorheen hadden deurwaarders alleen de beschikking over een kenteken. De foto’s uit ons systeem dienen nu als ondersteunend bewijsmateriaal tegen doorrijders. Met deze extra beeldinformatie worden meer doorrijders getraceerd. Zo wordt de drempel om na het tanken zonder te betalen weg te rijden aanzienlijk verhoogd.'

Plaats op:
Datum: 13 juni 2006
Bron: ADT Fire and Security Nederland
Gerelateerde artikelen  
05-06-2013 Nieuws Poseidon en Axis met Match & Catch op SSA in de prijzen
27-07-2009 Nieuws Nederlander steelt meer brandstof dan Belg
21-03-2013 Nieuws Decos Cartracker koppelt met tankpas tegen brandstoffraude
27-03-2012 Nieuws 'Afrekenen met winkeldieven' nu ook voor buitenlandse daders
15-04-2009 Nieuws Traceren van personen en goederen met Track4Care"
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,78 seconden.