Nieuws  

Vanaf vandaag neemt beveiligingsorganisatie Securitas alle activiteiten van brandveiligheid specialist Hose over. De overname past bij de strategie van Securitas om zowel nationaal als internationaal uit te breiden op het gebied van totale beveiligingsoplossingen, brandveiligheid is hierbij een essentieel onderdeel. Hose is onder andere actief in de branches: evenementen, industrie, bouw en zorg, zij zijn altijd direct inzetbaar bij calamiteiten in het hele land.

Securitas biedt zijn klanten al geruime tijd brandveiligheids oplossingen in de vorm van brandwachten. Met de overname haalt de beveiliger het specialisme brandveiligheid van A tot Z in huis. Hose beschikt over een breed netwerk van brandspecialisten in diverse gradaties, onder andere: brandwachten, brandwachten eerste klasse, brandmeesters, hoofdbrandwachten, onderbrandmeesters, DLP-ers (132) en veiligheidsdeskundigen.

Met Hose kan Securitas de dienstverlening rondom brandveiligheid onder meer uitbreiden met een grondig risico inventarisatie en evaluatie, het bieden van breed inzetbare brandspecialisten en het geven van veiligheidsadvies en -oplossingen bij verontreinigde grond. Ivo den Bieman van Securitas: "De overname biedt ons de kans om de dienstverlening te optimaliseren. De medewerkers van Hose zijn ervaren brandweermannen.

Zij beschikken over de juiste kwalificaties en ervaring om alle activiteiten rondom brandveiligheid in te vullen. Beveiligen is veel meer dan het simpele mannetje bij de deur, het gaat om een totale analyse en invulling van de veiligheid en beveiligingsrisico's. Brandveiligheid is net als bijvoorbeeld BHV een belangrijk onderdeel van de totaaloplossing. Het omvat het ‘safety' aspect van onze dienstverlening." In andere Europese landen als Duitsland is brandveiligheid al een standaard onderdeel van de dienstverlening van Securitas.

Hose blijft een gespecialiseerd onderdeel binnen Securitas. Het past binnen de organisatiestructuur van de beveiliger waarin alle specialismen zijn onderverdeeld in zelfsturende units. Securitas kent onder andere de diensten: investigations, consultancy, man beveiliging, mobiele surveillance, dog security en alarm centrale. In eerste instantie zal de unit blijven bestaan onder de naam Hose, dit zal geleidelijk overgaan naar Securitas Safety Services.

Plaats op:
Datum: 1 april 2010
Bron: Securitas Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
23-04-2010 Nieuws Securitas neemt Penninkhof Security Services over
02-01-2012 Nieuws Securitas breidt surveillancediensten uit met overname MPL
19-11-2009 Nieuws Securitas neemt activiteiten van HADI Beveiliging B.V. over
04-05-2009 Nieuws Securitas neemt De Vree Security over
09-06-2013 Nieuws Securitas neemt ISS Facility Services Nederland over
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,8 seconden.