Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

De aanpak van woninginbraken in Amsterdam West begint zijn vruchten af te werpen. Tien verdachten zijn na aanhouding voorgeleid. In het hotspotgebied in Osdorp daalde het aantal woninginbraken met 22 procent. Bij huiszoekingen zijn sieraden aangetroffen die zeer vermoedelijk afkomstig zijn van woninginbraak. We vragen eigenaren zich te melden.

Groeiende stroom woninginbraken indammen
De politie is tevreden met de resultaten over de eerste tien weken van 2010. Die kwamen mede door de inspanningen van het inbrakenteam in Amsterdam West tot stand. Het team werd speciaal opgericht om de groeiende stroom aan woninginbraken in te dammen en startte in een aangewezen hotspotgebied, bestaande uit vier buurten, in de wijk Osdorp. Het Openbaar Ministerie heeft speciaal een officier van justitie aan het project gekoppeld.

Tweede hotspotgebied
In dit gebied zijn intussen 17 inbraken opgelost. In 15 andere zaken wordt nog onderzoek gedaan. De politie sluit meer aanhoudingen dan ook niet uit. Vanwege de positieve resultaten wordt een tweede hotspotgebied benoemd waarin de aanpak hetzelfde zal zijn als bij de eerste. De aanpak per hotspot lijkt verder effect te hebben op de veiligheid in het gehele district. Over de hele lijn daalden de inbraakcijfers in West in de eerste maanden van 2010 met bijna 6 procent.

Zorg voor goed hang- en sluitwerk
Om inbraak te voorkomen adviseert de politie de woning te voorzien van goed hang- en sluitwerk. Kijk voor meer informatie op www.politiekeurmerk.nl.

Registreer uw waardevolle bezittingen
Wees altijd alert en bel direct de politie bij verdachte situaties. Registreer en markeer uw waardevolle bezittingen. Op deze website staat een formulier dat u hierbij kan helpen.

Plaats op:
Datum: 30 maart 2010
Gerelateerde artikelen  
26-02-2009 Nieuws Aanpak woninginbraken krijgt hoge prioriteit
11-10-2019 Nieuws Bouwmarkten en overheid ondertekenen Convenant Preventie Woninginbraken
28-03-2019 Nieuws Digitale deurbel maakt straten veiliger
25-02-2009 Nieuws Studenten doen onderzoek naar inbraken Enschede
21-11-2008 Nieuws Opletten tijdens uitlaten van hond
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,84 seconden.