Nieuws  
 

Klanten van CommVault geven aan dat zorg over beveiliging en privacy de belangrijkste drempel is om over te stappen naar een cloud-storagemodel. Dit blijkt uit recent onderzoek van CommVault onder klanten in de gehele wereld. Met het onderzoek peilde CommVault de interesse in cloud-storage en ging het na welke zorgen bedrijven op dit vlak hebben. Aan het onderzoek deden 535 respondenten uit bedrijven van elke omvang mee. De helft van de respondenten werkt bij organisaties met meer dan duizend medewerkers. Bijna zestig procent van hen beheert tussen 6 TB en 75 TB aan data. Dit onderstreept de trend dat bedrijven, ongeacht hun omvang, de voordelen van cloud-storagediensten bekijken.
 
Uit het onderzoek blijkt dat 52 procent van de respondenten de inzet van cloud-storagediensten nu of in de toekomst overweegt. De meeste van hen geven aan dat groeiende datavolumes de belangrijkste aanleiding hiervoor zijn, gevolgd door een limiet aan de opslagcapaciteit, de belasting van datacenters, bewaarplicht en kostbare storage-infrastructuren.
 
Het onderzoek onderstreept het commitment van CommVault om inzicht te krijgen in de impact van de toenemende eisen aan databeheer. Daarnaast grijpt het bedrijf de onderzoeksresultaten aan om verbeteringen door te voeren in zijn Simpana-software, zodat deze helpt bij het oplossen van uitdagingen bij klanten.
 
Gevraagd naar de belangrijkste voordelen van cloud-storage, noemt 33 procent van de respondenten disaster recovery buiten de eigen kantoormuren. Ook cloud-storage als vervanging van, of aanvulling op tapestorage wordt veel genoemd, evenals de mogelijkheden die de flexibele prijsmodellen bieden. Een groot aantal respondenten wijst op lagere kosten voor hardware, minder storage-eisen aan het datacenter en meer storagecapaciteit als voordelen. Ruim 75 procent van de respondenten geeft aan drempels te ervaren voor wat betreft de overstap naar cloud-storage. De meerderheid van de respondenten (dertig procent) noemt zorgen over de beveiliging en privacy van data de belangrijkste drempel.

Betrouwbaarheid komt op de tweede plaats als belangrijke drempel; twintig procent van de respondenten geeft dit aan. Hoewel bedrijven aangeven dat de kosten voor IT-beheer en storage op de eigen locatie sterk groeien, geeft slechts zeventien procent van de respondenten aan zich zorgen te maken over de kosten van cloud-services. Schaalbaarheid staat op de vierde plaats.
 
Uit het onderzoek blijkt dat 43 procent van de respondenten verwacht tussen 6 TB en 75 TB aan data in de cloud op te slaan. Bijna zestig procent beheert deze hoeveelheid data momenteel al in huis, terwijl bijna de helft maandelijks tussen 6 TB en 75 TB aan data op tape opslaat en buiten de kantoormuren bewaart. Als data eenmaal naar de cloud is verplaatst, is bijna een kwart van de respondenten (24 procent) van plan het daar meer dan zes jaar te laten staan. Acht procent geeft aan data meer dan tien jaar in de cloud te willen opslaan. Van de bedrijven die de cloud gaan gebruiken, verwacht 31 procent een netwerkbandbreedte van tussen 1,6 MB/s en 30 MB/s te reserveren uitsluitend voor toegang tot cloud-storage. Vijftien procent noemt tussen 31 MB/s en 130 MB/s als gereserveerde bandbreedte.
 
"CommVault doet continu en wereldwijd onderzoek onder zijn klanten om zo diepgaande inzichten te verkrijgen hoe zakelijke successen vergroot kunnen worden door datamanagement te vereenvoudigen", zegt David West, vicepresident Marketing en Business Development van CommVault. "Dit onderzoek wijst uit dat veel klanten cloud-storage overwegen om de snelle datagroei op te vangen en interne IT-kosten terug te dringen. Ze maken zich echter nog zorgen over beveiliging, complexiteit en betrouwbaarheid. Niet zo vreemd, aangezien het beschermen van bedrijfskritische data essentieel is. CommVault werkt er hard aan om klanten ervan te verzekeren dat ze optimaal profiteren van veilige en naadloze cloud-storage."

 

 

Plaats op:
Datum: 20 januari 2010
Bron: CommVault
Gerelateerde artikelen  
02-05-2017 Nieuws Security van dataopslag in de cloud geen obstakel bij adoptie bedrijven
11-04-2017 Nieuws Zorgen over security van de public cloud
07-06-2011 Nieuws "43% van bedrijven heeft 'cloud' beveiligingsproblemen"
03-07-2019 Nieuws Bedrijven vertrouwen te veel op cloud-providers voor security
03-11-2009 Nieuws Recessie heeft weinig impact op inzet cloud computing
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,88 seconden.